Afgelopen dinsdagavond vond in de kantine van vv Winsum een AED en reanimatie training plaats. Snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) speelt daarin een cruciale rol, omdat vaak al kan worden begonnen met een AED-reanimatie voordat de hulpdiensten gearriveerd zijn. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe een AED werkt. Daarom biedt vv Winsum samen met Univé Noord Nederland deze cursus gratis aan.

We hechten als vv Winsum veel waarde aan veilig en gezond sporten voor al onze spelers, vrijwilligers en toeschouwers.

Inmiddels is er elke zaterdag een sporthulpverlener binnen het sportlandschap aanwezig. De hulpverlener draagt altijd een EHBO tas met AED bij zich. Daarnaast beschikt vv Winsum over twee AED’s die op onze twee gebouwen hangen. Deze zijn aangesloten binnen het netwerk van HartslagNu, het landelijke reanimatie oproepsysteem van Nederland.

Woensdag 7 februari aanstaande vindt er nog een EHBO cursus plaats in onze kantine. Hiermee zijn onze vrijwilligers weer helemaal up to date.

We willen onze maatschappelijke partner Univé Noord Nederland bedanken voor het faciliteren van de aangeboden cursussen!