Subsidieaanvraag Gemeente

Als Stichting Vluchtelingen Winsum hebben we subsidie aangevraagd en deze is grotendeels toegekend. We waren tot nu toe afhankelijk van giften van de verschillende kerken en individuele giften of hulp.

Uiteraard zijn we blij met deze extra steun. Met dit geld kunnen we allerlei activiteiten organiseren. Dit helpt de nieuwe tijdelijke bewoners in het AZC te bij de integratie in Winsum.

Oproep nieuwe vrijwilligers

Omdat er nu extra mogelijkheden zijn om iets te organiseren hebben we extra mensen nodig die mee willen helpen bij de verschillende activiteiten.

Hierbij denken we aan:

• Workshops, schilderen, muziek maken, bloemschikken.
  • Begeleiden naar sporten en daarbij meehelpen.
  • Vervoer naar zwemmen of leuke uitstapjes.
  • Of andere ideeën.

WhatsApp groep

Het plan is om een App groep te maken. Hierin kun je reageren als je beschikbaar bent als er ergens hulp gevraagd wordt.

Wil je buddy worden ook dat is nog steeds mogelijk!

Je kunt je aanmelden onder vermelding van je mobiele telefoon op onderstaande mailadres.

Georganiseerde activiteiten

In de afgelopen periode zijn er workshops geweest met zelf muziek maken onder begeleiding van muziekdocenten, een schilderworkshop van professionele schilders, een make up avond voor de dames en bloemschikken.

Het plezier en de beleving straalt er aan alle kanten vanaf.

Mooi en bijzonder dat dit op deze manier kan en mogelijk is.

Voor de oudere jeugd en volwassen is er nu ook de mogelijkheid om te sporten bij Fysio 2 Fit en de Oude Manege.

Wij zijn ook weer begonnen met de dorpswandelingen. De belangstelling hiervoor is groot. Naast informatie over ons mooie dorp wordt er ook allerlei praktische informatie gegeven.

Fietsen en sportkleding

Heb je nog sportkleding over of een goede fiets die niet meer gebruikt wordt, mail ons. De bewoners zijn er heel blij mee.

as1

as2