Freddy Bollegraaf is vanaf het seizoen 2024-2025 de nieuwe hoofdtrainer van Vrouwen 1! Het is niet de eerste keer dat er een trainer de overstap maakt van ACV naar vv Winsum. Na Fred de Boer maakt nu Freddy Bollegraaf (55 jaar) diezelfde stap, maar dan richting de vrouwenafdeling. De in Leek woonachtige trainer is geen onbekende in het vrouwenvoetbal. Voor vv Winsum was hij actief bij o.a. VIOD, Vitesse’68, Oranje Nassau, Marum en tot aan het einde van het huidige seizoen dus bij Topklasser ACV uit Assen. Veel clubs die minimaal op 1e klasse niveau spelen of hebben gespeeld. Met deze ervaren trainer in het vrouwenvoetbal hebben we iemand in huis gehaald die past bij de huidige groep, maar waar we de komende jaren ook graag meiden vanuit onze jeugdopleiding willen laten doorstromen. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als Senior Adviseur Inzet en Capaciteit bij Stichting Interzorg Noord Nederland. vv Winsum is een contract overeengekomen voor één jaar.

Jan Jaap Zijlstra, Bestuurslid Voetbalzaken vv Winsum, is blij met de aanstelling van Freddy Bollegraaf: “Gezien de samenstelling van de huidige groep en kijkend naar de komende jaren is Freddy in onze ogen de juiste man, op het juiste moment, op de juiste plaats. De huidige selectie bestaat uit een combinatie van speelsters met veel ervaring en speelsters die nog veel vlieguren moeten gaan maken om daadwerkelijk de stap te gaan maken naar een vaste basisplek. Ook vanuit de overige vrouwenteams én jeugdopleiding zullen zich t.z.t. speelsters gaan melden. Een mooie uitdaging voor Freddy die zichzelf vooral ziet als een opbouwtrainer. Dat past op dit moment heel goed bij vv Winsum.”

Freddy Bollegraaf: “Ik ben erg blij dat ik het komend seizoen als trainer van de Vrouwen 1 van vv Winsum aan de slag mag. De afgelopen weken heb ik gesprekken gehad met het kader, speelsters en begeleiding en dat heb ik als zeer positief ervaren. Iedereen is zeer nauw betrokken bij de club waarin eenieder vrouwenvoetbal een warm hart toedraagt. De goede faciliteiten, de ambitie en energie van de speelsters en de samenhorigheid maken mij zeer enthousiast. Ik denk dat mijn voetbalvisie en de doorontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij vv Winsum goed op elkaar aansluiten. Er van uitgaande dat de huidige trainer Neil Judkins en zijn team er een mooie tweede seizoenshelft van maken zodat Vrouwen 1 voor de 1e klasse behouden blijft. Ik kijk er naar uit om met de speelsters en staf aan de slag te gaan.”

Het Bestuur en Technisch Hart van vv Winsum wensen Freddy veel succes en plezier bij vv Winsum!

Foto Freddy