Op zaterdag 23 maart vond de Landelijke Opschoondag plaats. Als vereniging hebben we een maatschappelijk convenant afgesloten met Univé. Dat betekent dat we elkaar versterken bij maatschappelijke initiatieven. Als Supporter van Sport én Supporter van Schoon heeft Univé ons uitgedaagd om in actie te komen! Een schone buurt: we willen het allemaal. Maar zwerfafval verdwijnt pas als iemand het opruimt.

Een aantal jeugdteams van vv Winsum hebben op zaterdag 16 maart en 23 maart hun handen uit de mouwen gestoken en hebben rondom het sportpark zwerfafval opgeruimd. En met succes! Ze hebben een aantal tassen kunnen vullen. Als afsluiting hebben de teams samen iets gegeten in de kantine.

In het centrum van Winsum is een grote groep vrijwilligers van de Stichting vluchtelingen Winsum samen met bewoners van de AZC in Winsum aan de slag gegaan om het dorp een stukje meer ‘zwerfafvalvrij’ te maken. Naast het “schoon maken” van het centrum, ontstonden tijdens de werkzaamheden ook leuke gesprekken tussen de vrijwilligers onderling maar ook met de bewoners. Wat je steeds weer terug hoort is de dankbaarheid van deze mensen hoe ze hier opgevangen worden en overal mee geholpen worden. Een groot compliment voor het dorp Winsum. Ze zijn blij dat ze op deze manier hun steentje kunnen bijdragen. Er werd na afloop nog even gezellig iets gedronken in Café J&A.

We willen de teams van vv Winsum, Stichting vluchtelingen Winsum en de bewoners van het AZC in Winsum bedanken voor hun inzet! Met hun hulp hebben we ons mooie sportpark en dorp weer een stukje schoner kunnen maken!

Foto 1 kopie

Foto 2 kopie