vv Winsum is erg blij te kunnen melden dat Matthijs Boer ook het komend seizoen als Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw (Draakjes t/m O12-lichting) aan de slag gaat. Ook is de functie van Hoofd Jeugdopleiding Bovenbouw (O13- t/m O19-lichting) vanaf de komende zomer ingevuld. Jan Pieter Westing zal als jeugdtrainer stoppen bij onze Jeugdopleiding, maar zal verder gaan in deze functie. Daarnaast zal Jeroen de Munck ook zijn steentje blijven bijdragen aan onze Jeugdopleiding.

Foto HJO kopie

Matthijs Boer

De 24-jarige Matthijs hoopt halverwege mei zijn HBO-studie Sportkunde succesvol afgerond te hebben en heeft in het lopende seizoen 2023-2024 aangetoond dat hij een belangrijke toegevoegde waarde is voor de jeugdafdeling. Matthijs: “De eerste maanden heb ik vooral veel tijd gestoken om de club, de cultuur, de trainers en begeleiders te leren kennen en heb ik veel, heel veel jeugdwedstrijden bekeken om een duidelijk beeld te krijgen. Verder heb ik mijn steentje mogen bijdragen in het Technisch Hart waar we onder andere het indelingsbeleid onder de loep hebben genomen en een start hebben gemaakt met hoe we onze trainers meer kunnen ondersteunen bij het geven van trainingen naar aanleiding van trainingsblokken. Tevens lopen er op dit moment meerdere projecten richting onder andere de basisscholen in Winsum om kinderen meer te laten bewegen en natuurlijk indirect in contact te laten komen met de voetbalsport. Ik ben blij dat ik na het bijna afronden van mijn studie, naast mijn werkzaamheden op Ameland, óók bij vv Winsum mijn werk mag voortzetten!”

Jan Pieter Westing

Geen onbekende binnen vv Winsum is Jan Pieter Westing. Hij is namelijk al enige jaren actief als jeugdtrainer bij de club. De binnenkort in Winsum woonachtige “JP” heeft de rol van Hoofd Jeugdopleiding Bovenbouw dit seizoen al deels ingevuld. Hij heeft een aantal zaken opgepakt naast zijn trainerschap bij de O15-lichting. Vanaf het komend seizoen zal hij hier dus volledig invulling aan gaan geven. Daarbij zal hij ook onderdeel uit gaan maken van het Technisch Hart. Jan Pieter: "Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging, waarin ik mij in een andere functie ga inzetten voor vv Winsum. In mijn nieuwe rol kijk ik uit naar de samenwerking met Matthijs Boer en hoop ik kennis over te dragen aan andere trainers, maar juist ook weer veel te leren van hoe de trainers zelf te werk gaan. Zo blijven we allemaal in ontwikkeling!"

Jeroen de Munck

Ook Jeroen de Munck heeft aangegeven graag zijn steentje te willen blijven bijdragen aan onze Jeugdopleiding. Zijn rol richt zich vooral op voetbaltechnisch gebied, waarin hij ondersteuning biedt bij trainingen en coaching op de zaterdagen. Daarnaast is hij dit seizoen samen met Matthijs begonnen met het organiseren van het Voetbalcafé, waar we graag laagdrempelig voetbalonderwerpen en stellingen bespreken.

We hebben veel enthousiaste (nieuwe) trainers en coaches die we graag ook de aandacht en begeleiding zouden willen geven om te groeien in hun rol”, aldus Jeroen. Hij hoopt vanuit zijn ervaring een ondersteunende rol te kunnen spelen en daarnaast probeert hij ook te werken aan de verbinding van de club met de ouders.

Wij wensen Matthijs, Jan Pieter en Jeroen heel veel succes & plezier bij vv Winsum!

Technisch Hart vv Winsum