Aankomende vrijdagmiddag 31 mei vindt het FC Groningen Walking Football Festival plaats bij vv Winsum. vv Winsum is zelf ook vertegenwoordigd met een team! Het toernooi start om 14.15 uur. De inloop is vanaf 13.15 uur. Lijkt het je leuk om een kijkje te komen nemen? Kom gerust langs, iedereen is van harte welkom! Tot vrijdag!

walk web

Wat is Walking Football?

Walking Football is enige jaren geleden uit Engeland overgewaaid naar het vaste land van Europa en is een “langzamere” variant van het voetbal. De doelgroep bestaat uit 60-plussers waarbij naast de mannen ook de vrouwen van harte welkom zijn. Er zijn bij Walking Football een aantal afwijkende spelregels waarbij lichamelijk contact, het maken van slidings, rennen en sprinten niet is toegestaan. Dit alles om blessures te voorkomen. Ook mag de bal niet boven heuphoogte uit komen en wordt er op een aangepast veld gespeeld waarbij er gebruik wordt gemaakt van kleine doeltjes. De positie van een keeper komt dus niet voor in het geheel. De trainingen bestaan uit een warming up, diverse oefenvormen en worden altijd afgesloten met het welbekende partijtje.

Belangstelling?

Ben je zelf geïnteresseerd in Walking Football bij vv Winsum? Iedere vrijdagochtend wordt er door een grote groep Walking Footballers getraind. De training start om 10.00 uur. Voorafgaand en na afloop wordt er altijd samen koffie/thee gedronken in de bestuurskamer van de club. Lijkt het je leuk om ook op de vrijdagochtend te gaan voetballen, of ken je iemand die interesse zou kunnen hebben? Kom dan gerust eens een keer geheel vrijblijvend een kijkje nemen op het sportpark of neem contact met ons op. Kijk voor meer informatie op: https://www.vvwinsum.nl/teams/senioren/walking-football