Beste ouder(s)/verzorger(s),

Afgelopen maanden is er weer veel aandacht besteed aan de indeling voor onze jeugdopleiding richting het komend seizoen. Allereerst willen wij de trainers en leiders die hier allen bij betrokken zijn alvast bedanken.

De indeling is elk jaar natuurlijk weer spannend voor veel spelers, om welke reden dan ook. Ook voor ons als club is het elk jaar weer een grote uitdaging. Voor iedereen wil je het beste. Voor de ontwikkeling van de speler maar ook in het sociaal-emotionele aspect. Onvermijdelijk is echter dat er ook teleurstelling zullen zijn.

Hieronder volgen een aantal zaken die wij in overweging hebben genomen bij de indeling:

Onderbouw:

 • De teamindelingen van alle onderbouw lichtingen bestaat uit de teams vanaf de Draakjes t/m O12 lichting waarbij de leeftijd is leidend bij de teamindeling,
 • Bij de Draakjes en de O7 lichting is de teamindeling in overleg met de leiders en trainers tot stand gekomen
 • Bij de Draakjes, O7 en O8 lichting wordt er geen rekening gehouden met technisch niveau(verschil). Het plezier en de samenstelling van de teams staat hiervoor op.
 • Vanaf de O9 lichting zal er geselecteerd worden op niveau.
 • Bij de O8 t/m O12 lichting is de teamindeling in overleg met de (hoofd)trainers tot stand gekomen. Er is met leiders overlegd indien de Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw (HJO) of hoofdtrainer dat nodig achtte. De leiders hebben in dat geval een adviserende rol
 • Binnen de verschillende lichtingen zal er (waar mogelijk) samen getraind worden waar het niveau dichtbij elkaar ligt. De zal door de hoofdtrainer bepaald worden in samenspraak met de HJO. Het doel hiervan is het niveau in de breedte dichter bij elkaar te brengen om uiteindelijk in de O13 lichting (groot veld) zo weinig mogelijk niveauverschil te creëren binnen een team.
 • In de winterstop zal de teamindeling worden geëvalueerd. De HJO neemt hier het initiatief in richting de (hoofd)trainers. Het is mogelijk dat er dus in de winter (noodgedwongen) wijzigingen doorgevoerd moeten gaan worden en dat spelers misschien wel van team wisselen als de HJO en/of (hoofd)trainer dat beter acht voor de ontwikkeling van het kind. Dit gebeurt altijd in overleg met leider(s) en ouder(s)
 • Met deze werkwijze willen we zoveel mogelijk kinderen dezelfde (voetbal) aandacht geven.

 

Bovenbouw:

 • Iedere speler speelt op een passend spelniveau naar onze inschatting op basis van technische, tactische en fysieke voorwaarden.
 • Leeftijd is leidend bij de teamindeling, waarbij in de Bovenbouw gewerkt wordt met een O13, O15, O17 en O19 lichting.


Naast bovenstaande lichtingen is er richting het komend seizoen wederom de keuze gemaakt om een “extra” O14 lichting in te delen omdat de huidige O13-3 team afgelopen jaar nog op een half veld hebben gespeeld.

 • Spelers zitten op voetbal om te voetballen. Sommige teams zijn misschien aan de smalle kant met 13 spelers en daar zijn we ons ook terdege van bewust.


We hebben deze keuze echter bewust gemaakt omdat anders de teams in onze ogen te groot zouden worden. Indien een team zou bestaan uit bijvoorbeeld 18 spelers dan zullen deze spelers in verhouding weinig speelminuten kunnen krijgen en dat is voor niemand wenselijk. Afgelopen jaren hebben onze trainers en begeleiders laten zien goed samen te kunnen werken.

Overigens is de kans nog wel aanwezig dat er noodgedwongen hier en daar wijzigen doorgevoerd kunnen/moeten worden aangezien kinderen zich uiteraard nog aan- of af kunnen melden. 

De indeling van de meidenteams zal later bekend worden gemaakt.

 

Met vriendelijke groeten,

Jan Pieter Westing Matthijs Boer

HJO Bovenbouw HJO Onderbouw

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.