Vv Winsum is officieel opgericht per 1 juli 2016 en vanaf komend seizoen spelen alle voetballers en voetbalsters van Winsum in ons mooie, groen-witte shirt. Achter de schermen wordt door alle commissies hard gewerkt om voor komend seizoen alles te regelen en ook de commissie kleding & materialen (CKM) is druk bezig. In het nieuwe seizoen wordt deze nieuwsbrief gebruikt om alle spelers, trainers en leiders te informeren over het kleding- en materialenbeleid bij vv Winsum. In deze nieuwsbrief de laatste stand van zaken en afspraken die gelden voor het komend seizoen.

Beleid CKM voor het seizoen 2016 - 2017

Aangezien we twee verenigingsbegrotingen moeten samenvoegen kost dit tijd en is deze nog niet geheel klaar. Hierdoor ontbreekt op dit moment een gedetailleerd overzicht van de inkomsten en de uitgaven. Vanuit het bestuur is daarom besloten om niet alle investeringen zomaar te accepteren en te doen. Dit besluit heeft ook gevolgen voor het beleid van de kleding en materialen commissie.

Het beleid van de CKM voor het komend seizoen is daarom behoudend. Concreet houdt dit in dat we gebruik blijven maken van datgene wat we hebben en dat voor komend seizoen, in principe, alleen de tenues van de senioren worden vervangen voor nieuwe, groen-witte tenues en dat de begeleiding, trainers en verzorging worden voorzien van nieuwe, groen-witte kleding.

Tenues senioren teams

Het jeugdtenue van vv Winsum is voor de senioren verder uitgewerkt en geoptimaliseerd. Op 14 juni 2016 hebben we deze uitwerking van het tenue gepresenteerd aan vertegenwoordigers van alle senioren teams. De reacties tijdens deze avond hebben we verwerkt in een verdere optimalisatie.

Wat direct opvalt aan het nieuwe shirt is de kleur groen. De kleur groen is de donkergroene kleur van de huidige trainingspakken en tassen. Daarnaast zijn de kraag, de kousen, het stof en enkele andere details aangepast met als eindresultaat een robuust en uniek tenue.

Aangezien de optimalisatie tijd heeft gekost en om reden dat ons nieuwe shirt maatwerk is verwachten we dat het shirt in september kan worden uitgeleverd. Het bestuur heeft daarom besloten dat we tot die tijd gebruik maken van de oude tenues.

ten sen 1617

Figuur 1: impressie van het nieuwe senioren tenue.

Tenues jeugd teams

Het jeugdtenue van vv Winsum is niet aangepast. De jeugd blijft nog een aantal jaren in de huidige lichtgroen-witte tenues voetballen. Ondertussen heeft de kleding- en materialencommissie alle kledingtassen op inhoud en kwaliteit gecontroleerd en waar nodig kleding vervangen, aangevuld of bijbesteld.

Kleding leiders, trainers en verzorging

Voor de leiders, trainers en verzorging zijn verschillende pakketten samengesteld. De meeste leiders, trainers of verzorgers hebben al een tenue gepast bij Sporthuis Winsum. Voor degenen die dat nog niet hebben gedaan ligt hiervoor een verzoek vanuit de CKM. Het (herstel-)trainerspakket zal gaan bestaan uit een trainingspak, windjack, polo, korte zwarte broek en groene kousen. Het leiderspakket voor selectieteams zal gaan bestaan uit een polo en een presentatiepak. Het leiderspakket voor de overige teams uit een windjack. De verzorging wordt in nieuwe polo’s gestoken.

Speelmaterialen

Door de CKM zijn ook de speelmaterialen gecontroleerd. Zo zijn de versleten of ontbrekende ballen aangevuld. Tevens is goed gekeken naar pionnen, hesjes, doeltjes, dopjes et cetera. Door de nieuwe sportparkindelingen zijn al diverse speelmaterialen, zoals ballen, verhuist van sportpark. Medio augustus wordt gekeken naar de verdeling van de overige materialen, zoals de doelen.

Aanspreekpunten binnen de Commissie Kleding en Materialen

Binnen de CKM zijn voor de diverse teams aanspreekpunten aangesteld. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over kleding en materialen dan kun je deze personen aanspreken.

Zondag 1, 3, 4, dames 3, dames 35+ en heren 45+: Hans Bakema (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Erwin Muller neemt na een aantal jaren trouwe dienst afscheid van de CKM. Erwin enorm bedankt voor jouw inzet en expertise de afgelopen jaren!

Door het vertrek van Erwin ontstaat er een vacature binnen de CKM. Heb je zin om mee te denken over het beleid van kleding en materialen bij vv Winsum en ben je bereid om je handen uit de mouwen te steken in, vooral, de periode mei, juni en juli dan kun je contact opnemen met Ewald Veenstra via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitgifte kleding, materialen en sleutels

De eerste teams zijn inmiddels alweer aan het trainen. Deze trainers hebben ondertussen de benodigde sleutels. Met de trainers die begin augustus beginnen is ondertussen contact gezocht om de sleutels te overleggen. Voor de overige trainers liggen vanaf 15 augustus de sleutels klaar. Hiervoor kan contact op worden genomen met Ewald Veenstra.

De uitgifte van kleding zal gefaseerd gebeuren. De senioren selectieteams spelen hun wedstrijden al vroeg in het seizoen. Voor deze teams gelden dat zij de eerste weken in hun oude kledij blijven voetballen. De jeugd selectieteams, die ook vroeg in het seizoen spelen, kunnen op afspraak hun kledingtas ophalen.

De uitgifte van de kleding voor de overige teams wordt op een later tijdstip gedaan. Hierover worden jullie via deze website geïnformeerd.

Vragen?

Als er op dit moment vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan gerust contact op met de betreffende aanspreekpunt. Houdt echter wel rekening met de vakantieperiode! Het kan zijn dat degene niet direct kan reageren omdat hij/zij geniet van een welverdiende vakantie.

Met vriendelijke sportgroeten en een fijne zomer toegewenst,

CKM vv Winsum

Ewald Veenstra, Jaap Tukker, Harro Hofman, Elze Kostwinder, Erwin Muller, Yvonne Visser en Hans Bakema