Alle gezinsleden trainen dit seizoen op een andere dag in de week. 5 Dagen staan de schoenen na te geuren in de schuur, 5 dagen sporttassen die worden in-en uitgepakt, 5 dagen in de week zeg ik nog steeds “ Handdoeken in de wasmachine!”.

Niet alleen de uitslagen van de zaterdag worden besproken aan de keuken tafel , sinds kort worden ook de vrijdagavonden geanalyseerd. De vrouwen 7x7 zijn vorige week gestart met hun najaarsreeks.
En nee, we bespreken niet alleen voetbal aan de keuken tafel! Verliefdheid, vriendinnenruzies, schoolkeuzes en het halen van diploma’s passeren de revue. En tijdens het afruimen van de keukentafel, het opvouwen van de was roepen ze me na:  “Mam, no stress!”.

Je laat het los, maar af en toe wil je het vast houden. Ze maken keuzes, je wilt samen keuzes maken.

Keuzes maken we ook binnen onze vereniging, keuzes waar commissies goed over nadenken, keuzes die ze samen maken. Deze keuzes worden gemaakt door vrijwilligers, vergeet dat niet!

Ik maak keuzes aan de keukentafel met mijn gezin. Gaan we aanstaande zaterdag bij MO15 kijken of bij JO19? Ook een moeilijke keuze, maar aan de keukentafel ben ik geen vrijwilliger. Ik ben een moeder en maak een keuze als moeder, volgende week kijken we bij JO19. No stress!

Ook het onderwerp vrijwilligers komt bij ons thuis aanbod. Ze krijgen het mee, ze horen het aan en zoonlief biedt zich aan! Vrijdag 7 oktober zal hij de dames 7x7 fluiten aan de Schouwerzijlsterweg. “Dan heb ik mijn vrijwilligersuurtjes wel te pakken mam! No stress!”.

Bij ons thuis dringt het door, zonder ‘vrijwillige’ bijdrage van leden is het moeilijk om een grote club zoals vv Winsum draaiende te houden. Zet je als team in als je het moeilijk vindt om je ‘alleen’ als vrijwilliger aan te melden. Bespreek het binnen je team, wat zullen wij betekenen voor de club dit seizoen…. wat kunnen wij doen? Maak het bespreekbaar onder ouders of met je teamgenoten. Het eerste team dat zich aanmeldt ga ik een zaterdag of zondag mee op pad en uitlichten op de site. En dag op pad met……..?

Beide kantines zitten omhoog met barpersoneel, elk weekend kunnen we wel een scheidsrechter extra gebruiken, niet alle teams kunnen 2x per week trainen. We lezen het allemaal op de site, maar dit seizoen gaan we ‘iets doen’!

Jessica Spijk
Vrijwilligerscommissie