Niet genoeg spelers, wedstrijd afzeggen? Hoe gaan we er mee om!?Wat is de procedure?

In de A-categorie bestaat alleen de mogelijkheid om de wedstrijd in overleg met de tegenstander naar voren te halen. Geef dit tijdig aan bij het Wedstrijdsecretariaat uiterlijk tot donderdagavond 20:00 uur indien de wedstrijd op zaterdag gespeeld wordt. 

Heb je leider te weinig spelers voor een elftal in de A-categorie, schuif dan spelers vanuit lagere elftallen door om de wedstrijd toch door te laten gaan. Eventueel kan dan, zoals hierbeneden staat beschreven, een wedstrijd van de B-categorie worden verplaatst.


Resume, wedstrijden afzeggen in de A-categorie kan niet, wedstrijden kunnen niet op een datum geplaatst worden die naar de oorspronkelijke datum ligt. Niet genoeg spelers? Leen dan zoveel mogelijk bij andere elftallen. 

B-categorie


In de B-categorie kan in overleg met de tegenstander een nieuwe speeldatum worden afgesproken. Dit mag ook na de oorspronkelijke datum. Ook voor de B-categorie teams geld dat afzeggingen voor donderdagavond 20:00 uur binnen moeten zijn bij het Wedstrijdsecretariaat. Het verplaatsen van een wedstrijd kost veel tijd, tegenstanders moeten akkoord gaan en niet onbelangrijk een voetbalveld moet beschikbaar zijn om de wedstrijd in te halen. 


Neem als voetbalteam nooit contact op buiten het Wedstrijdsecretariaat om met een tegenstander of de KNVB om een wedstrijd te verplaatsen! 


Nieuw is dat vanaf 1 oktober 2016 het mogelijk is om gebruik te mogen maken van de inhaaldagen. Deze inhaaldagen moeten dan wel binnen een termijn van 42 dagen vallen. Samenvattend:

  • “Gewoon” afzeggen van de wedstrijd is niet mogelijk
  • Afgelasten door vereniging kan alleen bij slechte weersomstandigheden;
  • BNO/TNO kan altijd door de tegenstander worden ingegeven bij niet spelen van de wedstrijd;
  • Eerste keer BNO/TNO = tuchtzaak; tweede keer BNO/TNO = zwaardere tuchtzaak met mogelijke uitsluiting van de competitie tot gevolg.


Heb je naar aanleiding van het bovenstaande vragen, neem dat contact op met het Wedstrijdsecretariaat ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )