Beste sportliefhebbers

De kop is er weer af, na een lange voorbereidingstijd hebben alle teams afgelopen weekend (17 en 18 sept.) onder de naam van vv Winsum gespeeld.

Het idee dat 61 teams nu actief zijn maakt mij als voorzitter maar ook de overige bestuursleden trots. Trots op alles wat we in de afgelopen periode gepresteerd hebben. Een (1) jaar geleden zijn we de competitie gestart als drie verenigingen. Sinds 1 juli 2016 is dit één vereniging, vv Winsum. vv Winsum mag dan wel een nieuwe vereniging zijn, het is echter wel een vereniging met een fantastische geschiedenis. De namen zijn verdwenen, maar de herinneringen blijven bestaan. Herinneringen die in 2017 staan voor 100 jaar voetbal in Winsum. Hier zullen we aan het einde van het seizoen zeker bij stil staan.

Het bekrachtigen van de fusie was een zeer belangrijke stap in het proces van de samenvoeging van de twee verenigingen. Het is echter maar één stap in een proces. Na de besluitvorming hebben veel commissies de mouwen opgestroopt en zijn er tal van zaken geregeld. Ter beeldvorming:

-           kledingtassen voor 61 teams moesten klaar gemaakt worden;

-           nieuwe kleding voor 13 teams moest besteld worden;

-           de kleuren op de sportcomplexen moesten aangepast worden;

-           sponsorcontracten moesten worden herzien;

-           de ledenadministratie moest samengevoegd worden;

-           de bezetting van de kantines moest geregeld worden.

En zo kan ik nog wel even door gaan! We zijn er in geslaagd om dit alles te doen voor de start van de competitie. Een fantastisch resultaat met dank aan al die vrijwilligers die hier een bijdrage aan hebben geleverd!

Maar we zijn nog niet klaar! Door de omvang van de vereniging (bijna 1.200 leden) zullen we steeds meer zaken goed moeten organiseren en vastleggen. Juist nu we groter worden zijn structuur en afspraken en een goed bezet kader van belang. Net als vele verenigingen zien we dat het niet vanzelfsprekend is om een bijdrage te leveren aan de vereniging. We zien dan ook gaten in het kader ontstaan. Voor het bestuur is dit een punt van zorg.

Onder het motto ‘Laten we het samen doen’ zijn we het afgelopen seizoen een actie gestart om meer vrijwilligers te werven. De actie levert nieuwe vrijwilligers op, maar het komende seizoen moet blijken of we het principe van ‘vrijwillig een bijdrage leveren’ kunnen handhaven of dat we toch naar een vorm van verplichting toe moeten.

Door alle veranderingen wordt het seizoen 2016-2017 ook zeker weer een boeiend seizoen. Wanneer we hier gezamenlijk de schouders onder zetten wordt het zeker weer een seizoen met vele sportieve hoogtepunten en gezelligheid op onze sportparken.

Voor nu wens ik alle leden en vrienden van vv Winsum namens het bestuur een fantastisch seizoen toe!

Jan Joost Flim

Voorzitter vv Winsum