Ze komen in kleine groepjes het sportpark op gefietst, met grote sporttassen in hun kinderzitjes. Met mijn zonnebril op mijn neus, mijn basic zwarte jurkje aan en mijn schattige zwarte luipaard sandaaltjes voel ik mij toch een beetje opgelaten. Had ik niet beter mijn sporttenue aan kunnen trekken? Maar dan had ik een keuze moeten maken…..mijn vv Hunsingo tenue of mijn cvv Viboa tenue.

Ik weet totaal niet wat we kunnen verwachten van onze tegenstandsters. Ik herken wel gezichten en een ding weet ik zeker, het zijn leeftijdsgenoten! De afgelopen jaren trof ik steeds vaker tegenstandsters die 18 jaar jonger bleken te zijn. Je denkt dat je niet onderdoet , dat je het op ervaring nog wel kunt belopen….alleen mijn tegenstandster staat ‘s avonds pijnvrij te dansen in een discotheek en ik lig op de bank en kom er amper van af.

Het was even aftasten en toch bijzonder dat je na tien jaar niet met elkaar te hebben gespeeld, je elkaar toch weer makkelijk in het veld kan vinden.

De wedstrijdspanning vooraf, de kleedkamerrituelen, een leidster die elke speelster vertroetelde en daar geen onderscheid in maakte. Het voelde als vanouds en vertrouwd. Annie en Anna die de eerste doelpunten maakten voor vv Winsum, Petra die fantastische reddingen verrichtte en genoten van een paar fanatieke linkspoten.

Kortom:

Sfeer, snelle combinaties, sportiviteit onder de teams, support van een bestuurslid en ijswater op deze heerlijke zomeravond met watermeloen en pepermuntballen.

Vrijdag 7 oktober laten we onze tegenstandsters de sfeer proeven op sportpark Schilligeham, we ontvangen:

·         HS’88

·         Stadspark

·         FVV

·         Oosterparkers

Onze scheidsrechters zijn er ook klaar voor:

Robin Faber, speler O19-1, leeft voor voetbal en doet dit jaar eindexamen. Maakt voor ons tijd vrij in zijn drukke studie programma.

Jeroen de Munck, hoofdtrainer bij Poolster en heeft een verleden bij cvv Viboa als 2e trainer. Ook deze vrijdagavond zet hij zich in op de velden.

Cor Pol, bezette jarenlang het wedstrijdbureau. Op dit moment ziet u hem op de zaterdagen bij de hoofdmacht en ook Cor heeft deze vrijdag in zijn agenda vastgelegd voor de dames van 7x7.

Wij staan klaar met de hapjes!

Sportieve groet, 7x7