jj flim

Een moment van samensmelten
Twee zielen tot een geheel
Waarin grenzen vervagen
En eenheid ontstaat
Elkaar te kunnen zien
Gewoon zoals we zijn
Zonder de verhalen
Over hoe-het-hoort-te-zijn
Het durven laten zien
Van wie je bent in zijn geheel
De muren omlaag
De armen wijd gespreid
Wees welkom
Hier bij ons
Jij en ik –
Zijn nu wij

logovvwinsumklein

Met deze woorden is de eerste Algemene Leden Vergadering van vv Winsum op 12 december 2016 geopend. Een vergadering die weer een punt markeert in het proces waarin wij ons als vereniging bevinden. We hebben financieel teruggekeken op het afgelopen jaar. Verder hebben we voornamelijk vooruitgekeken.

Echter een jaarovergang is een natuurlijk moment op ook even terug te kijken. Waar we het jaar 2016 begonnen als 2 verenigingen, sluiten we het jaar af als 1 nieuwe vereniging. Een vereniging met een missie:

“De nieuwe vereniging wil haar leden, oud-leden en vrijwilligers een herkenbare en positieve cultuur bieden. Sociaal en betrokken, met oog voor elkaar. Voetbal, sportiviteit en actieve deelname aan het verenigingsleven zijn belangrijke bindende factoren. Iedereen wordt de mogelijkheid geboden om te voetballen op zijn of haar niveau, prestatief of recreatief, en wedstrijden te spelen op de dag van zijn of haar keuze. De vereniging vervult in Winsum en omstreken een belangrijke maatschappelijke functie.”

Belangrijk is de zinsnede ‘sociaal en betrokken’. Doordat we groter zijn geworden is het niet vanzelfsprekend dat we elkaar allemaal kennen. Tegenslagen, het verlies van een (oud) lid of ziektes kunnen daardoor minder zichtbaar worden. Juist dan is het van belang dat we oog voor elkaar hebben en elkaar steunen in moeilijke tijden.

ALV 12 december 2016

Zoals gesteld hebben we op de ALV voornamelijk vooruitgekeken. In de afgelopen periode hebben we een aantal grote stappen gezet. Hierbij was het belangrijkste dat iedereen kon voetballen. Dit lijkt zo vanzelfsprekend maar met 2 sportparken, 59 teams en 2 kantines is dit elke week een grote klus.

Nu alles loopt is het zaak dat we nog nadrukkelijker naar de toekomst kijken zodat we vv Winsum klaar maken voor de toekomst. Het seizoen 2016-2017 willen we dan ook nadrukkelijk gebruiken om hier verder invulling aan te geven. Met in acht name van alle ontwikkelingen (voetbalbeleid, ledenbestand, contributie, Winsum West, sponsoring en dergelijke) willen we een start maken met een meerjarenbegroting zodat vv Winsum een gezonde en vitale vereniging is en blijft.

Ontwikkelingen trainersstaf

Inmiddels is de Commissie Voetbal Zaken (CVZ) alweer druk met de invulling van de staf en trainers van de verschillende team. Blij zijn we met het verlengen van het contract van Robert Bos. Robert Bos is ook in het seizoen 2017-2018 hoofdtrainer van vv Winsum zaterdag 1.

Ook nemen we afscheid, in goed overleg is besloten om het contract met huidig assistent-trainer Fred Schreuder niet te verlengen. Jouad Boufarra (trainer 2e en hoofd jeugdopleiding) heeft aangegeven na 3 voetbalseizoenen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Per 31 december 2016 nemen we ook afscheid van Sean Kremer. Het trainerschap bij onze club in combinatie met een druk privéleven bleek niet langer vol te houden. Met ingang van 1 januari 2017 is Gert-Jan van Dijken de nieuwe trainer van JO-17-1. Gert-Jan is momenteel hoofdtrainer van Engelbert (4e klasse) en is ook nog aan de jeugd van Harkstede verbonden. We zijn ontzettend blij dat hij bereid is om onze JO-17-1 (4e divisie) de rest van het seizoen te trainen en te coachen.

In aanvulling op bovenstaande ontwikkelingen is de CVZ weer volop in gesprek om alle posities weer in te vullen. Zodra er meer duidelijk is zullen we dit communiceren.

Sportverzorging

Op 18 december was er een goede informatieve avond over sportverzorging voor leiders en trainers. Sportverzorging is er voor de hele club en voor meer informatie zie website, clubinfo en dan kopje sportverzorging.

Winsum West

De gesprekken met de gemeente Winsum zijn in volle gang. Helaas kunnen we nog geen concrete stappen of ontwikkelingen benoemen maar het ontwikkelproces ligt niet stil. Op dit moment worden drie sporen opgepakt:

• Bestemmingsplan wijziging van Winsum West
  • Invullingen en aansluitingen infrastructuur Winsum West op de N361
  • Gesprekken over de invullingen van de gebouwen (kantine, kleedkamer en dergelijke)

De komende periode blijven we in gesprek met de gemeente en zullen de verschillende zaken verder geconcretiseerd worden.

100 jaar voetbal in Winsum

Op 24 juni 2017 is het zover, dan staan we stil bij 100 jaar voetbal in Winsum. Reserveer daarom allemaal 24 juni 2017. In de komende periode zal de jubileumcommissie jullie verder informeren over de acties en festiviteiten.

Vrijwilligers

Je kunt er nooit genoeg krijgen, maar het bestuur wil hierbij vooral ook de waardering uitspreken voor alle mensen die zich nu al als vrijwilliger aan onze club hebben verbonden. Natuurlijk zijn er nog verschillende vacatures. Op wedstrijddagen zoekt vv Winsum bijvoorbeeld nog kantine medewerkers. Als jullie nog mensen kennen die hier iets in kunnen betekenen, geef dit dan door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In het afgelopen jaar hebben zeer veel vrijwilligers zich ingezet voor de vereniging. Iedereen heeft dus ook wel even een periode van rust verdiend. Daarom zijn van zaterdag 24 december 2016 tot zaterdag 7 januari 2017 geen activiteiten op beide sportparken en zijn beide clubhuizen gesloten.

Zaterdagmiddag 7 januari 2017 is iedereen weer welkom op de nieuwjaarsreceptie op locatie Schouwerzijlsterweg. Het clubhuis is dan vanaf 16.00 uur geopend.

Namens het bestuur wens ik iedereen goede feestdagen!

Met vriendelijke sportgroet en namens het bestuur,

Jan Joost Flim Voorzitter vv Winsum