Zo op de rand van dit nieuwe jaar denkt de 1e selectie al weer vooruit aan wat er de komende maanden nog op het programma staat. Hier breng ik u zo verder van op de hoogte. Maar nu eerst een korte terugblik op het afgelopen gedeelte van het seizoen 2016-2017.

Na een paar maanden voetballen en op exact de helft van het aantal te spelen competitiewedstrijden manifesteert ons eerste zaterdagteam zich als een keurige middenmoter. Van de 13 wedstrijden won het team er 4, werden er 6 gelijkgespeeld en 3 helaas verloren. In het bekertoernooi lag ons Waterloo in de 2e ronde na uitschakeling bij Nieuw Buinen. Gezien de competitiestand is nog veel mogelijk, zowel in opwaartse als neerwaartse richting.

Goed om te constateren is dat het team met alle opponenten de strijd goed aan kon gaan. Het spel was niet altijd fantastisch, tegenstanders waren wel eens voetballend wat beter, maar met een inmiddels beproefde strijdwijze is Winsum zaterdag 1 voor elke tegenstander een moeilijk te nemen obstakel. De inmiddels steeds meer ingesleten patronen vormen een mooie basis voor een goed vervolg.

Vooruitblik

Het is te hopen dat het team ook in de tweede competitiehelft wordt beloond voor de inzet en beleving die elke week weer aan de dag wordt gelegd. Wellicht zien we dan ook weer wat spelers terug die vanwege blessures dit seizoen helaas  nog niet of nauwelijks in actie zijn geweest. Met de smalle selectie is een behoorlijk rendement gehaald, maar aanvulling is zeker welkom en kan zorgen voor extra impulsen.

In de komende weken moet blijken wie wanneer weer speelklaar is. We zullen zien wie straks op 28 januari kunnen optreden tijdens de eerste geplande competitiewedstrijd, thuis tegen BCV. Om het team op die wedstrijd voor te bereiden is een programma gemaakt dat ik graag met u wil delen.

·         Op 2, 5 en 7 januari (laatste twee mits geplaatst) zaaltoernooi Hogeland Cup, Uithuizen

·         Op 10 januari Indoor Soccer, gezamenlijk met zat 2, zat3 en JO19-1, 20.00, Groningen

·         Op 14 januari vv Groningen - Winsum, oefen 14.30, Groningen

·         Op 17 januari Lewenborg - Winsum, oefen 20.00, Groningen

·         Op 21 januari Zuidhorn – Winsum, oefen 15.00, Zuidhorn

Hiernaast zal zowel binnen als buiten worden getraind, onder andere bij Sportcentrum Veldwijk.

Tot slot

Zoals u hebt kunnen lezen is het contract met hoofdtrainer Robert Bos met instemming van de selectie met een jaar verlengd. Dit is een prettige wetenschap wanneer je kijkt naar het kunnen bouwen aan een team. Voor wat betreft de overige begeleiding zal er de komende weken meer duidelijkheid komen. Voor nu wens ik onze volgers weer veel kijkplezier. Verder houden we u weer op de hoogte via de verschillende media! Allen, een goed 2017!

Harry Postema