Vanaf het komend seizoen wordt Bart Waninge uit Groningen de nieuwe trainer van vv Winsum Heren 2. De 26-jarige Waninge heeft als speler de jeugdafdeling van VKW doorlopen en heeft daar ook zijn wedstrijden in het 2e elftal en een aantal in het 1e elftal gespeeld. Daarnaast is hij jeugdtrainer geweest van diverse teams bij de club uit Westerbork. Vanaf zijn 20e is hij gaan studeren in de stad Groningen en heeft zich vervolgens aangemeld bij The Knickerbockers. In de eerste weken werd duidelijk dat Bart ook een trainersachtergrond had en hij werd daarom ook al snel gevraagd om de Vrouwen 3 te gaan trainen. Vervolgens heeft hij onder andere de Vrouwen 2 en enkele herenteams getraind. In het seizoen 2019-2020 heeft hij de cursus UEFA C gevolgd waarbij hij als assistent zijn stageperiode heeft doorlopen bij hoofdtrainer Jans Bos van “TKB” Vrouwen 1. Vanaf 2020 is hij als hoofdtrainer bij het vlaggenschip van de vrouwen aan de slag gegaan, uitkomende in de landelijke Hoofdklasse. Enkele weken geleden heeft hij aangegeven graag een volgende stap te willen gaan maken in zijn trainerscarrière door onder andere de cursus UEFA B te willen gaan volgen. Naast zijn taak als trainer van Heren 2 zal hij ook zijn stage gaan lopen binnen de club. vv Winsum is een contract voor één jaar met een optie voor nog eens twee jaren met Bart overeengekomen.

Jan Jaap Zijlstra, Bestuurslid Voetbalzaken vv Winsum: “Het is een goede zaak dat we Bart Waninge binnen de club hebben kunnen halen. Hij past goed in ons plaatje waarbij we (jeugd)spelers én trainers graag willen opleiden en de kans willen bieden zich verder te ontwikkelen. Het is een jonge, ambitieuze jongen die graag stappen wil maken als trainer en wij zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen. Op dit moment geven Jeroen de Munck en Marc Krüger een zeer goede invulling aan de functie van trainer van de B-selectie, aangezien het ons afgelopen jaar helaas niet is gelukt een trainer te vinden die ook bij onze ambities past. Deze keer hadden we gelukkig weer de keuze uit meerdere ambitieuze trainers die graag de B-selectie onder hun hoede zouden willen gaan nemen. Het 2e elftal, die deel uit maakt van de reserve Hoofdklasse, is een hele goede maar vooral leerzame kweekvijver voor ambitieuze trainers. Dit niveau is zeker te vergelijken met top 3e klasse voetbal.”

Bart Waninge: Na ieder gesprek dat ik heb gehad bij vv Winsum merkte ik dat ik enorm enthousiast was over de plannen, de groep, de club en de mensen. Ik ben er daarom ook erg blij mee dat ik aan de slag mag bij zo'n mooie club. De mix van ervaren jongens en jonge talenten bij Winsum 2 spreekt me enorm aan en ik kan niet wachten om voor het eerst met iedereen op het veld te staan. Ik hoop dat ik de club kan helpen om mooie prestaties neer te zetten en jonge talenten te ontwikkelen.”

Het Bestuur en Technisch Hart van vv Winsum wensen Bart Waninge veel plezier en succes bij vv Winsum!

Bart Waninge