Vooraf
De KNVB heeft recent bekend gemaakt dat de aanduidingen A t/m F in de jeugd gaan verdwijnen. Dit verandert in de internationaal meer gebruikelijke indeling naar leeftijd. Zo worden de D-pupillen voortaan Onder 13 genoemd, afgekort naar O13. Net als voorheen zal door toevoeging van een nummer duidelijk worden in welk team je speelt. Zo zal C4 straks O15-4 gaan heten. Daarnaast worden de letters “J” en “M” toegevoegd om duidelijk te maken dat het gaat om een competitie met alleen meiden “M” of een competitie waarin jongens en meiden uitkomen “J”. Voor de duidelijkheid, de “J” staat voor jeugd. Het zal even wennen zijn en daarom gebruiken we bij de indeling dit jaar nog even beide aanduidingen.

Voorlopige indeling
Hieronder de voorlopige indelingen voor het seizoen 2016-2017:

Werkwijze
Elk jaar is het maken van de voorlopige indeling een intensieve klus. De voorlopige indeling is tot stand gekomen na veel overleg met leiders/trainers, selectietrainingen en uiteraard beoordelingen gedurende het afgelopen seizoen. Als uitgangspunt geldt het volgende. We willen een vereniging zijn waar iedereen op zijn of haar eigen niveau kan spelen. We willen voorkomen dat kinderen boven of beneden hun kunnen moeten presteren en daardoor het plezier in het voetbal verliezen. Omdat diverse teams bij Winsum op hoog niveau (divisie) voetballen is de indeling van de selectieteams dus van groot belang. De hoofdtrainers hebben daarin het laatste woord, ook omdat zij het beste kunnen inschatten wat op dat niveau gevraagd wordt. Bij het indelen van de overige teams, ook wel breedteteams genoemd, is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de spelers.

Bij de B en A junioren zijn de selectietrainingen en wedstrijden nog gaande waardoor hier geen namen zijn ingevuld in het schema. Dit komt vooral door de succesvolle deelname aan de na competitie van de A1.

Zij zullen apart op de hoogte worden gebracht door de trainer.

Leiders/trainers
Naast spelers hebben we voor elk team natuurlijk ook leiders en trainers nodig. Voor diverse teams hebben we de posities al bezet, maar er zijn ook nog vrije plekken. Het zijn van leider is een unieke positie om de ontwikkeling van een team van dichtbij mee te maken. Heb je geen voetbalervaring of heb je geen beeld wat er van je verwacht wordt? Geen probleem. Binnen de vereniging zijn diverse mensen die je daarbij kunnen helpen.

Start nieuwe seizoen
Het nieuwe seizoen start op 20 augustus voor teams die uitkomen in de A-categorie. Voor overige teams is de start op 27 augustus. De start van de trainingen zal tijdig worden aangekondigd.

Vriendelijke groeten Willem Vos

Voorzitter CVZ jeugd vv Winsum