Op 29 juni 2016 was het dan zover. In navolging op het besluit van de Algemene Ledenvergadering zijn de voetbalverenigingen cvv Viboa en vv Hunsingo ontbonden en is vv Winsum opgericht. Dit moment gaat gepaard met een lach en een traan.

Een traan laten we omdat twee fantastische verenigingen, die naam en faam hebben gemaakt in het noorden van het land, niet meer bestaan. Hunsingo en Viboa, waar hoogte- en dieptepunten zijn meegemaakt, waar lief en leed is gedeeld, zullen na respectievelijk 99 jaar en 95 jaar verdwijnen uit de programmaboekjes, KNVB competities en Wiekslag. Hier mag je best een traan om laten…

Het is echter ook een moment waar we naar uitgekeken hebben, een moment waarbij we kunnen lachen. Er ontstaat namelijk een mooie nieuwe vereniging vv Winsum. Een nieuwe vereniging met een fantastische geschiedenis. De namen zijn dan wel weg maar de herinneringen blijven bestaan.

In de afgelopen periode hebben heel veel leden geholpen bij het bouwen en opzetten van vv Winsum. Hierbij is een breed pallet aan activiteiten opgepakt, de administraties zijn samengevoegd, het tenue is door ontwikkeld, commissies zijn samengevoegd, de website is gemaakt en op de accommodaties zijn de eerste voorbereidingen getroffen.

Alle activiteiten maken dat er een mooie basis ligt waar we op voort kunnen borduren. We zullen nog vele zaken moeten oppakken, maar als bestuur geloven we erin dat vv Winsum klaar is om, in navolging op Viboa en Hunsingo, opnieuw geschiedenis te schrijven.

We willen iedereen bedanken die in de afgelopen periode heeft geholpen bij het bouwen aan de toekomst.

Wij kijken ernaar uit!!

Bestuur vv Winsum

Van links naar rechts: Frenk Wellink - Peter Ritzema - Christiaan Baas - Ewald Veenstra - Wendy Mekel - Jan Joost Flim - Arjan Bakema - Ben Breukelmanhb 1617 art small
Foto: Jan-Willem Sterkenburg