2023 02 25 VV Winsum 2 – Hoogezand 2         3-0    (3-0)

In deze bekerronde leek Winsum een niet te onderschatten tegenstander te hebben getroffen. De gasten uit Hoogezand hadden namelijk op niet mis te verstane wijze HZVV uit het bekertoernooi geknikkerd. De rood-zwarten kwamen dan ook met veel zelfvertrouwen naar het mooiste dorp van Nederland.
Trainer Bart moest wat improviseren in de opstelling zodat het vandaag wel eens een spannende wedstrijd kon worden.

Zoals eerder gemeld had de kampioenskandidaat uit de 2e klasse met veel bravoure het reserveteam van HZVV verslagen in de vorige ronde. Winsum was dus gewaarschuwd. Zeker ook omdat er wat basiskrachten op het appèl ontbraken. Gelukkig was er aanvulling uit de rest van de talentvolle selectie en was good-old Herold bereid gevonden om als 15e man zitting te nemen in de dug-out.
Trainer Bart had zich zoals gewoonlijk goed voorbereid op de wedstrijd en stipte nogmaals een goede wedstrijdinstelling aan. Dit bleek na afloop niet aan dovemansoren gericht.
Om exact 12.15 uur floot de scheids uit Zuidwolde af onder het genot van een heerlijk zonnetje gecombineerd met een koude wind.
De gastheren gaven van het begin af aan vol gas en overrompelden de rood-zwarten van Hoogezand. Vooral op rechts bleken Tim, Wouter en Sjoerd een plaag voor de vijandelijke verdediging. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de 1e goal al na 9 minuten viel na een vloeiende aanval vanaf de eerder genoemde rechterkant. Met een splijtende pass zette Wouter rechteraanvaller Sjoerd aan het werk die de geheel vrijstaande Bloem bediende waarmee de 1-0 een feit was.
Geïnspireerd door de dadendrang op rechts begon ook de linkerflank op stoom te komen. Een vrije trap vanaf rechts werd door Bloem op schitterende wijze gevolleerd naar het 16 meter gebied waar Bauke slim voor de keeper kwam en zo voor de 2-0 voorsprong zorgde.
Naast het goede voetbal was ook de duelkracht van groen-wit teveel voor de gasten die hun frustratie vooral verbaal afreageerden op de in het geel gehulde scheids. Het tonen van de gele kaart was voldoende om de Hoogezandsters enigszins tot kalmte te brengen.
De vele toeschouwers waren ondanks de koude wind niet verkleumd en dat kwam vooral door het hartverwarmende spel van de Winsumers.
In de 30e minuut werd een sublieme pass van Bloem door spits Bauke verlengd waardoor de keeper gepasseerd werd en de bal via de lat voor de voeten van linksback Stan kwam die keurig de 3-0 maakte. Met het uitvallen door blessuren van 2 spelers van Hoogezand was het eigenlijk ook wel gebeurd met de dadendrang van de gasten.
In de rust waren de complimenten van de trainer voor de spelers maar werd nog wel gememoreerd aan een eerdere 3-0 voorsprong in het begin van de competitie die helaas niet over de eindstreep werd getrokken. Het zou deze keer gelukkig beter aflopen.
De 2e helft werd een stuk minder attractief dan de 1e. Hoogezand had er geen geloof meer in en Winsum verzuimde om de stand verder uit te breiden. Kansen waren er genoeg maar die waren in de 2e helft niet besteed aan de gastheren, zodat de ruststand van 3-0 uiteindelijk ook de eindstand werd.

Met een sublieme 1e helft op het netvlies keerden de toeschouwers tevreden huiswaarts.

De volgende wedstrijd speelt het 2e zaterdag 4 maart om 12.15 uur in Emmeloord tegen het sterke Flevo Boys. Hopelijk kan de competitie daar een prettig vervolg krijgen.

Met een sportieve groet,

De grensrechter