Na twee opeenvolgende kampioenschappen zal Winsum 4 (ook bekend als de All Stars) het komend seizoen een niveautje hoger gaan spelen en uitkomen in de stadse reserve 3e klasse. Op zaterdag 31 augustus was het dan zover: na 4 intensieve trainingen en een hoop HITT sessies stond de eerste serieuze test op het programma. Voor de beker uit tegen Noordwolde 2 (reserve 2e klasse).

Noordwolde pakte direct het initiatief en bleek voetballend een aardige ploeg te hebben met een hoop creativiteit en snelheid op het middenveld. Na wat speldenprikken over en weer kreeg de thuisploeg na lafjes uitverdedigen van de All Stars een vrije schietkans van een meter of 15. Keeper Kritas redde echter op katachtige wijze en verwerkte de bal tot corner. In de 14e minuut was het wel raak en het waren de geelhemden die op een 1-0 voorsprong kwamen. Na opnieuw niet resoluut genoeg uitverdedigen, krulde een speler van Noordwolde de bal van ruim 20 meter in de verre hoek.

Vijf minuten later lag ook de 2-0 in het mandje. Of beter gezegd: in de winkelhaak. Opnieuw ging er verdedigend het een en ander mis, waarna Tom de bal met een uiterste krachtsinspanning uit het doel wilde ranselen. In plaats daarvan joeg hij het nylon kiezelhard in de eigen winkelhaak. Wie dacht dat dit eigen doelpunt als een mokerslag voor de All Stars zou werken, kwam bedrogen uit. Opportunisme voerde opeens de boventoon bij de Winsumers en na een doorkopbal van Patti was het duveltje uit het doosje Jilles die zowel de laatste man als de keeper het bos instuurde: 2-1.

Vlak voor rust viel ook de 2-2 te noteren. Na een corner van Faber was het Patti die van dichtbij via een verdediger raak kopte. In de rust werden de punten door leider Bert op de i gezet en werd duidelijk dat hij er nog niet gerust op was. Tijdens het derde kwart ging de wedstrijd gelijk op, tot aan het nu al legendarische incident met de bidon. Noordwolde was in de aanval en ronde deze schitterend in de verre hoek af. De bal raakte bij de tweede paal echter een bidon, raakte de onderkant van de lat en stuiterde zo het doel weer uit. De vreugde uitbarsting bij de thuisploeg werd ruw verstoord door de gelegenheidsgrensrechter van de groen witten (Nannie), die hevig met zijn vlag stond te zwaaien en met zijn hoofd stond te schudden. Een lang verhaal kort: Nannie wist de scheidsrechter ervan te overtuigen dat de bal de doellijn door de bidon niet volledig was gepasseerd en er dus geen sprake kon zijn van een doelpunt.

De wedstrijd werd daarna wat scherper op de snede gespeeld, maar het waren de All Stars die die in deze fase het meeste karakter toonden en de wedstrijd deden kantelen. Drie keer raden wie er in een tijdsbestek van 10 minuten twee keer scoorde? Juist: de man die net een cruciale rol had gespeeld in het bidon incident. Eerst rondde Nannie een prachtige steekpass van gastspeler Stef erg beheerst af en even later kopte hij een voorzet van Pinda bij de eerste paal met een stuitje tegen de touwen.

De winst leek daarmee binnen, maar toch stond het twee minuten later alweer 3-4. Een aanval over links werd diagonaal bij de eerste paal binnengeschoten en ineens was het weer spannend. De hitte ging nu ook een rol spelen bij de All Stars en met het nodige kunst- en vliegwerk werd het eindsignaal gehaald. De conclusie van deze middag was dat er een mooie teamprestatie was geleverd en dat het met de veerkracht wel goed zit!

De andere wedstrijd in deze bekerpoule ging tussen reserve 3e klassers Helpman 3 en Middelstum 2, uitslag 5-1. Op zaterdag 7 september speelt Winsum 4 om half 3 thuis tegen Helpman 3.