We schrijven zaterdag 21 september. De dag dat bijna alle amateurteams hun kunsten weer mochten vertonen in de competitie. Zo ook de formatie van de gelauwerde Bert Heerema. Al eeuwenlang verbonden aan het vierde, voorheen derde, van Vv Winsum.
Zijn elftal had een wisselvallige voorbereiding achter de rug.
Door een incident met een bidon werd Noordwolde verslagen in de eerste bekerwedstrijd. Helpman, acterend in dezelfde klasse als Winsum 4, was echter net iets te sterk en ging er vandoor met de overwinning. Hierdoor moesten de Winsumers zorgen dat Middelstum met ruime cijfers verslagen werd en het moest hopen op een nederlaag van Helpman. Dat laatste gebeurde. Echter won Winsum wel, maar niet met de gewenste ruime cijfers. Dit mede door toedoen van een uiterst matig spelende Fabio. Zijn vizier en techniek liet hem deze dag in de steek, waardoor hij zeer terecht werd uitverkozen tot droeftoeter van de dag.
Een nieuw fenomeen die dit seizoen zijn intrede heeft gedaan binnen het vierde. Net als het uitreiken van de loftrompet. De prijs voor "The man of the match". Deze eer viel te beurt aan Cars Zijlstra. De zoon van keeper Berend Zijlstra.
Zo kon het dus zijn dat de piepjonge Cars als aanvoerder fungeerde op sportpark Het Noorden tegen het voor de Allstars onbekende VVK 2. Het aanvoerdersschap is namelijk de prijs die verbonden is aan de loftrompet. De straf die verbonden is aan het verkrijgen van de droeftoeter is het dragen van een rode en een gele sok. Met als gevolg dat Fabio rondliep als een dorpsgek die je als tegenstander niet serieus kan nemen. En daar komt de magie van de droeftoeter om de hoek kijken. Naast de privilege van een basisplek is het zo dat doordat je niet serieus genomen wordt je je ongestoord over het veld kan bewegen. Met als gevolg dat Fabio na 3 minuten ongehinderd de 0-1 in de touwen joeg. Een schitterende combinatie op de rechterflank ging hieraan vooraf. Revelatie Cars zorgde uiteindelijk voor de assist die door de droeftoeter met zijn zwakke rechter in de bovenhoek gejaagd werd. De toon was gezet voor het vervolg van de wedstrijd. De één na de andere mooie combinatie werd uit de mouw geschud. De korrewegwijkbewoners kwamen er niet aan te pas. De in de eerste helft geweldig spelende Emanuel Lahdo bracht de winsumers koeltjes op een 0-2 voorsprong. Na een half uur spelen kwamen er 5 verse krachten het veld in.
Tim Huyink had als enige speler het vizier gericht op het verkrijgen van de droeftoeter en deed er "bijna" alles aan om dit te bewerkstelligen. Dat dit toch nog bijna misging speelde zich af in de 80e minuut. Maar om het verhaal chronologisch te laten verkopen, komen we hier later op terug. Want inmiddels had Jilles Meijer de stand secuur op 0-3 gebracht. Deze begaafde middenvelder is niet meer weg te denken uit het elftal en zeer belangrijk in het aanvalsspel van de brigade uit Winsum. Met 0-3 was tevens de ruststand bereikt.
Na rust werd het vonnis bepaald over wie er met de loftrompet vandoor zou gaan. Dennis Kauw haakte zijn directe tegenstander wel of niet binnen het 16 meter gebied. De goed leidende arbiter wees echter onverbiddelijk naar de stip. Strafschop! Dit had een keerpunt kunnen zijn in de wedstrijd. Echter was het Berend die met een katachtige redding de bal klemvast uit de hoek plukte. Door deze actie was hij het die er de eretitel overnam van zijn zoon en dus komende zaterdag de aanvoerdersband mag dragen. Niets kon het vierde nu nog stoppen. Het zocht de aanval op onder het genot van een stralende zon. Ideale omstandigheden voor "mooi weer voetballers". En als je het daarover hebt, kom je vanzelf uit bij types als Mark Boerema. En het is zaterdag weer eens gebleken dat de appel niet ver van de boom valt, want ook zijn zoon Tim blijkt uitstekend te gedijen onder deze prachtige omstandigheden. Hij soleerde net als zijn pa als een jonge hinde door de defensie van VVK en schoot beheerst de 0-4 binnen. Ondertussen deed de andere Tim er nog steeds alles aan om de droeftoeter binnen te slepen. De ene mislukte actie werd opgevolgd door de andere. De droeftoeter was bepaald. Echter waren er nog 10 minuten te spelen. 10 minuten waarin Tim speelde met de magie van de droeftoeter. In de 80e minuut mocht hij na een corner de bal ongehinderd op een weergaloze manier ala Van Basten diagonaal de kruising injagen. Een fantastische goal. Zeker goed voor een loftrompet. Echter was de droeftoeter waar hij zo hard voor geknokt de hele wedstrijd gelukkig al binnen. Tim zal dus komende zaterdag als clown het veld betreden in de basis en volledige vrijheid genieten van zijn tegenstanders. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Dat pinda er uiteindelijk nog 0-6 van maakte is er één voor de statistieken. De seizoensouverture van het vierde was geslaagd. Er was even de vraag of het gepromoveerde Allstars het iets hogere niveau aan zou kunnen tikken. Afgelopen zaterdag in ieder geval wel. Komende zaterdag komt Be Quick 1887 op bezoek. Zij wonnen hun eerste wedstrijd overtuigend van Helpman. Het Helpman waar Winsum dus van verloor in de beker. Opgepast dus. Maar hopelijk kunnen we weer rekenen op de magie van de droeftoeter en gaat Tim een gooi doen naar de loftrompet. Dit alles te zien komende zaterdag om 14.30 aan de schouwerzijlsterweg!!