Waar waren we gebleven? O ja, VVK uit 0-6 en daarna een 3-3 thuis tegen Be Quick. 4 punten uit 2 wedstrijden. Geweldig. Net gepromoveerd. Dus goed begin. Vol verwachting naar Lycurgus. Die hadden 0 punten. Dus makkie. Niet wetend dat de trainer van Lycurgus de leiding had over deze partij. Hij deed zijn best om niet onpartijdig te zijn. Hulde. Niet helemaal gelukt. Toch nog knap een puntje weggesleept uit Vinkhuizen. Week later kregen we het voor onze onbekende Achilles 1894 op bezoek. Een ploeg die de ambitie heeft om kampioen te worden. En dat was de eerste 20 min. te zien. Winsum werd over de voet gelopen. Met als 0-1 als gevolg. Daarna waren het de Allstars die de klok sloegen en terecht voor rust op 1-1 kwamen via opnieuw Rooney( zie vorige verslag #wondergoal.)

De tweede helft ging redelijk gelijk op maar de gastheren hadden het betere van het spel en kwamen al vlot op een voorsprong. Wat we ook probeerden, we kwamen er niet door. Helaas. Nipt verloren van een titelkandidaat. We hadden gelukkig daarna 2 weken de tijd om de gelederen weer op scherp te krijgen. Na 2 goed "bezette" donderdag training  werd Stadspark 2 op zij gezet met maar liefst 2-7. Duidelijke cijfers. Makkie! Ja. Alhoewel, bij rust stonden de groen/wit/zwarten op een achterstand. Tenminste dat denk ik. Kan ook gelijk zijn geweest. Ach ja. Boeie! Na rust hebben we het klasse verschil duidelijk gemaakt. 1 week later. De clash tegen vv groningen 2. Concurrent. Onze vaste scheidsrechter Dhr. Kluin 😃 moest verstek laten gaan en zijn plek werd ingenomen door Dhr Kamstra😃. Kamstra was best nerveus. Wat te verwachten van deze wedstrijd. Wellicht heetgebakerde types? Tegendeel was waar. Leuke en goede ploeg om tegen te ballen. Terecht op 0-2 achterstand na 82 minuten. Daarna echter kreeg Tillema  het op zijn heupen. Uit een corner kopte hij de 1-2 binnen. 2 minuten later mocht hij aanleggen vanaf 11 meter, nadat Robert omver werd gedrukt door de keeper. Terechte pingel. Voor Robert helaas een blessure die hem minimaal 8 weken aan de kant houd. Sterkte, Robert. De pingel werd door wederom Tillema binnengeschoten. Onverwachte puntendeling leek in de maak. Echter werd Brinky nog 1x diep gestuurd. Ondanks dat hij continu werd vastgehouden bleef hij aan de bal tot in de 16. Toen werd hij getackeld alvorens de bal gespeeld werd. Kamstra twijfelde even. Maar hij besefte dat hij niet anders kon dan de bal wederom op de stip te leggen. Trainer VVG werd even gek. Spelers zelf niet. Zij beseften zelf dat ze de overwinning weggegeven hadden. Alhoewel moet zo'n pingel er wel ff ingeschoten worden in de dying seconds. Kat in het bakkie voor Tillema zijn derde. Tillema echter gunde de eer Herold. Dus geen wedstrijdbal aan de toekomstige kleine Tillema. Wel alle credits voor zijn geste aan Herold. Herold beschaamde het vertrouwen van Martin niet en schoot de bal met een verwoestend rolletje in het midden van het doel net buiten het bereik van de naar links duikende keeper. Yes 3-2 winst. 2e op de ranglijst. Dik in orde. Nu Bedum nog ff aan de kant schuiven en Pa Faber kan gevraagd worden om alvast een kar te regelen voor een mogelijke rondrit door Winsum in April. De eerste helft werd mede door een fantastische motivatie speech van Kezza afgesloten met 1-0. Goal Martijn Carmio. In het dak van het doel. Eerste helft was niet super aan onze kant. Bedum was gelukkig wat minder. Tweede helft speelde Bedum beter. Wij bleven  steken op niveau eerste helft. Iets minder nog. Bedum boog terecht de stand om naar 1-2. Daarna hadden de allstars nog legio kansen op een gelijkspel. Zelfs hadden de schouwerzijlsterwegbespelers ( goeie voor de scrabble ) recht op een penalty. Helaas werd deze niet gegeven en moesten we helaas onze 2e nederlaag slikken dit seizoen. Deze was binnen een half uur vergeten. De teleurstelling werd vervangen door Pulletjes bier. En een heuse apres ski party met wat serieuze muzikale liederen van Thijs en Tim tussendoor. Het was een mooie avond. Grote pluim voor de dames die geheel in stijl gekleed waren. Toppers. Ook Neil, Thijs, Aj, Urk en een ieder die verkleed was. Grote klasse. Hoe dan ook. Ons wacht nu TKB en Helpman. Beide uitwedstrijden. Ook weer twee concurrenten voor de plekken 3 t/m 6. Na deze 2 wedstrijden weten we of we aanhakers zijn of afhakers. Ook zo benieuwd. Supporters altijd welkom bij het stadje studenten vlg wk zaterdag en anders maar in Haren. Mocht dat zelfs niet lukken. Kom ons dan alsjeblieft aanmoedigen tijdens onze eerstvolgende thuiswedstrijd. 30 november 16.15 veld 2 tegen het altijd lastige groen-geel.  Doelpunten gegarandeerd.