Volgens de geleerden in de Bilt e.o. zou het de warmste dag van de week worden. Waar de metingen precies zijn geweest is niet bekend, wel dat het dit jaar weleens warmer is geweest. Dit natuurlijk verder ten zijde want het gaat uiteindelijk om de wedstrijd.
De eerste officiële oefenwedstrijd voor de vrouwenselectie van vv Winsum was woensdag 23 augustus en dat was een feit. De tegenstander waren de vrouwen van de Heracliden uit Uithuizermeeden, waar ook de wedstrijd werd gespeeld op een heerlijke gemaaide grasmat. De aftrap die gepland stond om 20.15 uur begon dan ook iets later. Dit kwam omdat het de eerste oefenwedstrijd was en de technische dingen duidelijk moest worden uitgelegd aan de 16 speelsters.  Het was dan ook 20.25 uur dat uiteindelijk de wedstrijd begon. De tegenstander, die een paar klasse lager voetballen, lieten in het begin zeker zien dat ze zich niet zomaar lieten overklassen. Vv Winsum die nog steeds niet helemaal op volle sterkte zijn (vakantie etc.) maar gelukkig wel over een brede selectie beschikt dit jaar, begon dan ook iets wat onnauwkeurig aan de wedstrijd en werden de afspraken niet direct opgevolgd. Maar naar toch even de vrouwen te hebben toe geschreeuwd en wat aanwijzingen te hebben gegeven werd er in de 6e minuut al gescoord door Lois, na een prachtige pass van Marlies over rechts. Maar toch was dit nog niet het moment dat Winsum in de wedstrijd kwam. In de 15e minuut kregen de vrouwen van de Heracliden, na een overtreding net buiten de 16 meter gebied, een vrije trap toegekend door de scheidrechter. Deze bal kon onze keeper in spe (Chantal) via de lat dan ook over kijken. Toch was dit wel een teken dat de Heracliden zich niet zomaar gewonnen gaven. In de 17e minuut echter moest Winsum al voor nood gaan wisselen. Noortje kwam door een actie verkeerd terecht en na later bleek in het ziekenhuis, had ze haar sleutelbeen gebroken en daardoor zeker 6 weken is uitgeschakeld. Via deze weg heel veel beterschap Noor. Danielle nam haar plaats in het veld. Of het nou kwam dat de vrouwen waren geschrokken door het voorval van Noor is niet bekend maar toch kwam de Heracliden in de 32 e minuut op 1-1. Dit was dan ook de ruststand.
In de rust werden de 4 overgebleven wissels ingebracht, en werd keeper Chantal gewisseld voor Saskia. In de 2e helft was er bij de vrouwen van de Heracliden ook gewisseld, waardoor zij heel anders gingen spelen dat in de 1e helft. Ook Winsum kreeg door de ingebrachte wisselspelers en door het andere spel van de tegenstander veel meer ruimte op het middenveld. Maar ook het onderlinge spel van Winsum werd beter, de combinaties onderling liepen goed, maar ook af en toe af en toe werd de rust weer opgezocht, dit werd in de 10e minuut beloond door een fantastische lob van Danielle, 1-2, In de 15e minuut had Anouk Sikkema de kans op 1-3 toen haar kopbal net over ging. Toch kwam de 1-3 vrij snel, 3 minuten later was het Anouk die op het middenveld met een fantastisch crosspass Chantal bereikte en die de bal direct klaar legde voor Kim die koelbloedig de bal achter de keeper plaatste. In de 20e minuut was Anouk zelf die de 1-4 op het scorebord zette na een prachtige steekpass van Chantal. Winsum kwam steeds beter in het spel wat we dit seizoen willen gaan spelen en dit resulteerde dan ook in kans op kans die we kregen in de 16 meter gebied. In de 25e minuut ging een afstandsschot van Danielle maar net over. In de 30e minuut was echter wel weer raak, Chantal bracht naar een soloactie de stand op 1-5.  1 Minuut later was het Anouk die 1 op 1 kwam te staan met de keeper echter deze keeper redde de inzet van Anouk. In de 36 minuut kregen we een 11 meter toegekend na een vrij grove overtreding op Chantal, die gelukkig wel door kon. De strafschop werd benut door Rolinda die de stand op 1-6 bracht wat ook de eindstand werd. De scheidsrechter vond dat we genoeg hadden laten zien waarschijnlijk want na 36 minuten floot hij voor het einde van de wedstrijd. Een mooi begin voor de vrouwen die aanstaande zaterdag thuis spelen tegen ONS VR1 uit Sneek om 14.30 uur op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg. Graag zien we jullie dan en kunnen jullie de dames zelf gaan bewonderen.

Selectie 23-8
Chantal, Yvonne, Sabine, Jolien, Saskia, Minke, Anouk, Danielle, Rolinda, Lois, Annie, Kim, Noortje, Anna, Marlies en Jasmin

OM TE WINNEN MOET JE SCOREN (Steve McClaren)

RepoJo