SIOS VR1-vv Winsum VR1 (23-09-2017)

Afgelopen zaterdag begon dan naar een lange voorbereiding de competitie voor onze vrouwen. 14 speelsters zetten om 11.00 uur koers richting Sauwerd, waar de streekderby om 12.30 uur zou worden gespeeld. Met een zeer sterke wisselbank begon de scheidrechter om 12.25 uur met de wedstrijd. SIOS (succes is ons streven) is een nieuweling in de 2e klasse. Door nacompetitie vorig jaar zijn ze gepromoveerd naar de 2e klasse. Altijd een tegenstander om niet te onderschatten dus.

Zoals gezegd begonnen we om 12.25 met de wedstrijd. Of het nou kwam doordat we zo dichtbij moesten spelen en maar kort in de auto zaten en daardoor niet genoeg tijd hadden om ons op te laden voor de wedstrijd, of dat het de spanning was voor de eerste wedstrijd van het seizoen is niet bekent. Maar dat we te gespannen aan de wedstrijd begonnen was wel zichtbaar.  De speelsters liepen wat onwennig in het veld en konden niet de linies vasthouden die ze moesten vasthouden. Ook passes kwamen niet aan of waren te kort en ook het verdedigen van de tegenstanders liep niet goed. Hierdoor kreeg SIOS redelijk vaak de kans om bij het doel van Willisa te komen en was het maar goed dat deze geen last had van de spanning want zij hield de eerste half uur Winsum in de wedstrijd door de ene naar de andere bal tegen te houden. Gelukkig kwam voor Winsum in de 20e minuut de ommekeer. Na eerst een hoekschop te hebben genomen vanaf links, kreeg Minke de bal weer terug in de voeten en zonder te aarzelen schot ze de bal a la Idrissi in het doel en zette ze de 0-1 op het scorebord. 2 minuten later was het echte SIOS die Willisa probeerde te verschalken met een harde afstandsschot. Echter kon zij deze tot een hoekschop verwerken. Uit die hoekschop kwam weer een kans voor de thuisploeg. De bal werd goed ingeschoten maar met een katachtige reactie was het weer de keeper die de bal tot corner verwerkte. Uit deze corner kwam verder geen gevaar meer voor Winsum.

In de 24e minuut moest Yvonne helaas de wedstrijd staken door een blessure en werd ze vervangen door Jolien. Even wat schuiven met de verdediging en we konden weer verder. Vanaf de 30 e minuut was het Winsum die de schroom van zich af gooide zo leek het wel, want ineens begon het te lopen. Ballen werden goed ingespeeld, de speelsters liepen goed en we kregen zowaar steeds meer kansen. In de 40e minuut was het dan Anouk die de score op 0-2 bracht. Door een fout in de verdediging van SIOS kwam de bal voor de voeten van Anouk die alleen op de keeper af kon gaan en de bal tegen het net aanschoot. Vlak voor rust was er nog een flinke charge op Cherry die behoorlijk pijn in de rug had daardoor. Het leek erop dat ze de wedstrijd niet kon voortzetten, maar daar wou ze helemaal niets van weten. Ze zou en moest de wedstrijd hervatten. In de rust werd bekeken hoezeer de blessure was maar dat viel mee met wat ademhalingsoefeningen was ze snel weer de oude Cherry en ging ze met frisse moed de 2e helft in.

De 2e helft was nog maar net 2 minuten onderweg of de 0-3 stond al op het scorebord. Een voorzet van Roos werd door een eigen speler van SIOS in de goal gewerkt. Maar SIOS leek na die 0-3 nog niet bij de pakken neer te gaan zitten want ze creëerden toch nog een aantal kansen waardoor Willisa af en toch nog wel in actie moest komen. Toch kwam Winsum steeds meer in hun spel en waren er soms prachtige combinaties te zien. In de 55e minuut werd Rolinda vervangen door Annie die deze week afscheid heeft moeten nemen van haar vader. Maar dan kun je zien dat we een team zijn en dat we elkaar steunen in elke moeilijke periode die er ook is. Voor Annie was het een moment waar ze de week even kon vergeten en even haar zinnen kon zetten op de wedstrijd. En dat deed ze voortreffelijk en kreeg ze in 61e minuut zelfs nog een kans op de 0-4.

In de 70e minuut was daar de laatste wissel voor Winsum, Minke werd gewisseld voor Chantal, die na een ernstige blessure weer haar rentree maakte. Door intensief behandelen en er zelf heel veel aan te doen qua bewegen en oefeningen, was ze eerder weer op het veld dan verwacht. En dat ze weer op de weg terug is kon je dan ook wel zien. Want ze liet gelijk zien dat ze een belangrijke schakel is in het team en dat er, wanneer ze aan de bal is er direct gevaar dreigt voor de tegenstander. Dit zag je dan ook in de 74e minuut, Annie paste de bal op Chantal die gelijk de bal door speelde naar Anouk, die vervolgens met een sliding de bal achter de keeper werkte, waardoor de eindstand werd bepaald op 0-4.

Een prachtig begin van de competitie. Volgende week staat een thuiswedstrijd op het program tegen Lycurgus om 14.30 uur op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg. Ook dan hopen wij op jullie komst en natuurlijk op de volgende 3 punten.

Opstelling: Willisa, Yvonne (Jolien), Marlies, Sabine, Cherry, Rolinda (Annie), Roos, Melinda, Minke (Chantal), Anouk en Saskia.

Score: 0-1 Minke, 0-2 Anouk, 0-3 E.D., 0-4 Anouk

RepoJo