Afgelopen zaterdag was er de eerste competitiewedstrijd na de winterstop uit tegen EKC in Eenrum. Een lange winterperiode voor de vrouwen van Winsum, waarin de inhaalwedstrijden werden afgelast, maar waar wel veel werd geoefend tegen o.a. ON, Knickerbockers en HZVV. Om 12.30 werd er dus koers gezet naar Eenrum om daar de streekderby te gaan spelen. Thuis hadden de VR1 van Winsum met 2-1 gewonnen na een moeizame wedstrijd die fysiek erg hard was. Vandaag had Neil beschikking over volledige selectie waarbij Jolien niet inzetbaar was alleen bij hoge nood. Dus met Jolien, Minke en Melinda op de bank werd er om 14,00 uur afgetrapt in Eenrum, op een zeer moeizame veld. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de tegenstander. De vrouwen van Winsum begonnen echter zeer zwak aan de wedstrijd. De dames waren niet scherp. Zo was daar in de 12e minuut al de 1-0 voor EKC. EKC kon een schot plaatsen op de goal en via de paal kwam die weer terug in het spel waardoor in de rebound de 1-0 op het score bord gezet kon worden. 6 minuten later in de 18e minuut, stond ook de 2-0 op het scorebord. Na een duel tussen Cherry en haar directe tegenstander die begon op 25 meter van de goal, waarbij Cherry haar vast hield, ging Cherry in de 16 voor de bal. De tegenstander werd daarbij meegenomen en voor de scheidsrechter was dat de reden om de bal op de stip te leggen. Hierdoor kon EKC de 2-0 op het scorebord zetten. Naar aanleiding hiervan moest Neil gaan ingrijpen en werd in 20e minuut Cherry gewisseld voor Minke. Vanaf dat moment begon Winsum wat beter te voetballen en stond het achterin wat beter. In de 26e minuut was het Chantal die een bal kon onderscheppen en de 2-1 op het bord zette. Na deze actie kreeg Winsum meer kansen op de gelijkmaker. Toch was het EKC die vlak voor rust de 3-1 noteerde. In de 44e minuut werd een bal te zwak weggewerkt precies in de voeten van een speelster van EKC die de bal net onder de lat van Willisa plaatste. De 3-1 werd ook de ruststand, en konden de vrouwen even tot zichzelf komen en proberen om de 2e helft de draad weer op te pakken en de wedstrijd alsnog proberen om te draaien. Maar direct van de aftrap was het toch EKC die begon met een gevaarlijk actie. Ze kwamen 1 op 1 te staan met Willisa maar die bleek gelukkig scherp te zijn en kon een tegentreffer voorkomen. Je zag gewoon dat Winsum vandaag onder hun kunnen speelden en dat ze de eerste wedstrijd van het seizoen gingen verliezen of was er toch nog de kracht om de wedstrijd om te zetten. In de 20e minuut werd Roos vervangen voor Melinda die een goede indruk maakte op het veld. In de 23e minuut was het Melinda die een prachtige steekbal gaf op Minke die de bal voor gaf op Chantal en die de bal gelijk op de goal schoot maar helaas net over. Een minuut later was er alweer een kans voor Winsum, Marlies opende op Minke die bedacht zich niet en schoot een prachtige crossbal op de goal echter redde de keeper van EKC deze op een prachtige wijze waardoor er alleen een corner overbleef voor Winsum. In de 36e minuut was daar eindelijk weer de aansluiting voor Winsum Een schot van Winsum kwam op een arm van een van EKC-speelster in de 16 meter waardoor de scheidrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Chantal nam de 11 meter en scoorde waardoor de 3-2 op het scorebord stond. Na deze score werd en meer druk gezet door Winsum om te proberen de gelijkmaker te scoren. En kansen kregen we nog zeker. Anouk nog 1 op 1 maar helaas ging de bal net naast. In de 44e minuut kreeg Winsum nog een vrije bal net buiten de 16 meter. Melinda legde aan maar helaas de keeper had hem. De scheidrechter had echt niet veel zin om te veel blessuretijd bij te trekken en floot na 2 minuten extra tijd voor de wedstrijd waardoor de eindstand 3-2 werd voor EKC.

Gelukkig verloor Helpman ook dit weekend maar Nieuw-Roden weer wel. Wij staan nu 3e met een aantal wedstijden minder gespeeld. Deze week moeten we ons weer gaan opladen voor de aankomende wedstrijd thuis tegen Sint-Annaparochie aankomende zaterdag om 14.30 uur. De uitwedstrijd werd toen 1-1 dus moeten alle zeilen bij voor aanstaande zaterdag. Dus wij hopen dat u ons komt steunen zaterdag en ons helpt bij het behalen van de 3 punten.

Opstelling; Willisa, Yvonne, Sabine, Marlies, Kim, Annie, Roos (Melinda), Cherry (Minke), Berber, Chantal en Anouk.

RepoJo