Zaterdag 7 april 2018, een prachtige voetbal dag, rond de 20 graden, heerlijk om los te gaan en de weg te vervolgen richting het einde van de competitie. Vandaag kon het duo Neil en Robert geen beroep doen op Melinda en Roos. Beide waren geblesseerd en niet in staat om een wedstrijd te spelen. De komende weken hebben wij nog een druk programma en hebben we iedereen hard nodig. Dus vandaag begon Kim in de basis en begon Jenny op de bank. Later kwamen Lois en Iris er nog bij die eerst een wedstrijd met het tweede hadden gespeeld. Jenny, die al 10 wedstrijden niet bij het 1e had gespeeld was wat gespannen voor de wedstrijd, maar gelukkig weten wij wel wat zij kan en hoe ze van waarde kan zijn voor het team. En dat geldt voor iedereen trouwens van de A-selectie. Goed, met een prachtige zon aan de lucht en redelijk publiek werd er om 14.30 uur afgetrapt aan de Zilverlaan. Ik moet erbij zeggen dat dit verslag tot stand is gekomen door Roos die de hoogtepunten voor mij op papier heeft gezet en die ik ook zoveel mogelijk zal gaan vermelden hier.

De start van Winsum was wat onrustig en de ruimtes werden niet altijd benut. Op het middenveld lag er voor ons heel veel ruimte maar dat werd niet altijd gezien. In de 8e minuut krijgt Kim, de links midden. De bal en zij geeft een dieptepass op Anouk maar helaas loopt deze aanval stuk. 2 minuten laten was het Lycurgus die een kans krijgt maar gelukkig staat daar Willisa die redding brengt. 2 minuten later was er de volgende kans voor Winsum, een corner komt voor de voeten van Jolien en deze schiet op de het doel, helaas gat de bal net naast. In de 16e minuut moest Lycurgus noodgedwongen al wisselen. En blok met Sabine op de bal liep voor de speelster van Lycurgus slecht af en deze moest dan ook met een enkel blessure de wedstrijd staken. In de 19e minuut was het Lycurgus die een corner mocht nemen maar deze wordt door Yvonne goed uit verdedigd. In de 24e minuut kwam de bal, na goed doorzetten van Kim op het middenveld, bij Anouk terecht en zij kon de bal direct op het doel schieten. De goed keepende keepster van Lycurgus kon met de voet redding brengen. Zo bleven de kansen voor Winsum zich opstapelen en konden de vrouwen van Lycurgus er soms moeilijk uitkomen. Ik de 39e minuut was het weer een schot van Jolien die naast het doel verdween, nadat bij de voorzet van Kim de bal uit wordt verdedigd en voor de voeten van Jolien belandde. In de 45e minuut was het Chantal die 1 op 1 kwam te staan met de keepster, maar ook nu was het de keepster van Lycurgus die redding bracht. Zo gingen de dames de rust in met een 0-0 op het scorebord. De 2e helft werd zonder wissels aan Winsum kant, weer hervat. Toch moesten Jenny en Iris zich gaan warmlopen want het zou niet lang duren voordat Neil zou gaan wisselen. Het was lycurgus die vanaf de aftrap het eerst gevaarlijk was. In de 49e minuut werd een bal net over het doel geschoten, dus Winsum was weer gewaarschuwd. 2 minuten later was het dan Anouk die na een voorzet van Chantal net naast schoot. Maar voor Winsum kwam in 52e minuut toch de verdiende score op het bord. Een diepe bal van Jolien op Anouk werd goed benut en Anouk kon de 0-1 op het scorebord zetten. Hierna kreeg Winsum meer vat op de wedstrijd en kwamen er steeds meer kansen. In de 57e minuut kwam de eerste wissel erin, Sabine die toch ook wat last had, nog van de eerste helft werd gewisseld voor Iris. 2 minuten later werd ook Kim gewisseld en kwam Jenny erin. De minuten na de wissels had het voor Winsum al beslist kun zijn want binnen 5 minuten waren er 3 kansen om de score uit te breiden maar helaas moest we wachten tot 77e minuut voor de 2-0. Annie ging op rechts door tot de achterlijn en schoot de bal voor op Anouk die de bal met een verwoestende schot binnen tikte, 0-2. Na deze goal werd ook Chantal gewisseld die helemaal leeg was. Voor haar in de plaats speelde verder Lois die deze middag bij VR2 ook al had gespeeld. In de 85e minuut was daar de volgende kans voor Winsum Lois ging goed door op links en gaf de bal af op Anouk, deze legt klaar voor Minke maar daar was alweer de keeper van Lycurgus die redding gaf. Maar 3 minuten later moest de keeper toch pas op de plaats geven en voor de 3e keer de bal uit het doel halen. Vanuit een scrimitsch kwam de bal voor de voeten van Lois en deze schoot de bal in de verre hoek 0-3 wat ook de eindstand werd. Hiermee weer een stap dichterbij een kampioenschap. Volgende week spelen de VR thuis tegen SIOS uit Sauwerd, dus een derby. Ik zou zeggen komt allen weer kijken en moedig de dames aan.

Roos bedankt voor het notuleren van de wedstrijd

Opstelling; Willisa, Yvonne, Sabine (iris), Marlies, Annie, Kim (Jenny), Minke, Jolien, Berber, Chantal (Lois) en Anouk.

RepoJo