Zaterdag 14 april 2018, het is een drukke dag op het complex van vv Winsum aan de Schouwerzijlsterweg. Zowel Heren 1 als Vrouwen 1 moesten thuis, en omdat het 4e ook thuis moest werd de wedstrijd van de vrouwen verschoven naar 15.00 uur. Echter ging deze niet door en konden de vrouwen gewoon gebruik maken van veld 2 voor de warming up. Sios is een ploeg die dit seizoen gepromoveerd is naar de 2e klasse maar helaas geen gelukkig seizoen kent. Ze staan op de 11e plaats met 9 uit 13. Vandaag moesten ze dus tegen nr. 1 op de ranglijst Winsum die 31 uit 12 heeft. Een derby van het noorden, eigenlijk van dezelfde gemeente want SIOS komt uit Sauwerd, nog geen 6 kilometer van Winsum verwijderd. Dus beloofde het een leuk pot te kunnen worden. De uit wedstrijd van Winsum eindigde toen in een 4-0 overwinning voor de groen-witte. Goed nu de wedstrijd van vandaag.

Sabine, Roos en Jasmin begonnen op de bank en Lois en kim in de basis. Melinda was nog steeds geblesseerd en we konden ook geen beroep doen op Cherry, Iris en Indy zij zijn ook allemaal geblesseerd, waardoor de selectie aardig is uitgedund. Maar toch hebben we nog genoeg talent over en konden we met een gerust hart beginnen aan de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Pol. De voorspelling op de bank die door Cherry werd genoteerd waren unaniem allemaal 1-0. Maar niemand zal deze uitslag uiteindelijk goed hebben. Naar 3 minuten spelen was er al de eerste kans voor Winsum, na een prachtige combinatie was het Lois die de bal op het doel mocht schieten maar een speelster van SIOS belette dit. 6 minuten was het wel raak, onze routinier Annie Danhof verovert op het middenveld de bal en slalomt zo richting het doel van SIOS, op de 16 meter lijn schiet ze de bal in de verre hoek en de 1-0 is een feit. 3 minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord. Anouk onderschept de bal, loopt door op links en geeft de bal scherp voor op Chantal, die bedenkt zich niet en maakt de 2-0. En alweer 4 minuten later is het Chantal die de hoek wordt ingestuurd door Annie, ze brengt de bal voor het doel en Anouk staat klaar om de bal met haar hoofd het doel in te jagen, 3-0. En misschien dachten de vrouwen van Winsum toen, we zijn binnen nu, en begon er een zwakke tijd voor Winsum. Daar waar je dan gecontroleerd moet gaan voetballen en de rust moet gaan zoeken, werd er te onrustig gevoetbald. Maar gelukkig duurde dit niet al te lang en kregen we nog genoeg kansen op de 4-0. Ook SIOS kwam er af en toe gevaarlijk uit maar onze verdediging stond weer als een blok. Op slag van rust was het toch Anouk die de 4-0 scoorde, na een diep bal van Yvonne op Minke die de bal voor geeft en Anouk kan scoren (met haar rug). Met deze stand gingen de vrouwen de rust in en konden ze even op adem komen. Na de rust waren de dames gelijk weer scherp en in de 51e minuut van de 2e helft was het Lois die de 5-0 scoorde met haar linkerbeen. Zou het dan een wedstrijd worden waar er dubbele cijfers op het scorebord zouden komen? Want in de 62e minuut was weer Chantal die scoorde, Lois speelt op Anouk, Minke kruist achterlangs en krijgt de bal aangespeeld op de achterlijn, ze schiet voor bij de 1e paal waar Chantal naar toe is gelopen en deze kan de bal in de korte hoek binnen prikken. In de 78e minuut is het spelverdeelster Berber die met een prachtige schot de bal in de verre hoek schiet en de stand op 7-0 zet. 8 minuten later was het weer Chantal die haar 3e van de dag binnen schiet en tevens de eindstand op scorebord zet, 8-0. Weer een goeie middag voor de vrouwen van Winsum die hiermee steeds vaster in het zadel komen te zitten voor het kampioenschap. Want Groen-Geel speelt gelijk maar ook Nieuw –Roden verspeeld 2 punten bij Anna-Parochie.

De stand op dit moment is zo (was op de site nog niet helemaal bij gewerkt):

1          vv Winsum                13 - 34

2          Helpman                   17 - 30

3          Nieuw-Roden           14 - 28

4          Groen-Geel               15 -28

Volgende week spelen we thuis tegen BCV uit Bergum dus ik zou zeggen supporters kom gerust langs en moedig de vrouwen aan. 2018 wordt het jaar van VR1 van vv Winsum.

Opstelling; Willisa, Yvonne, Marlies, Annie, Kim (Jasmin), Minke, Jolien, Berber, Chantal, Lois, (Roos) en Anouk.

RepoJo