Zaterdag 21 april, het was een mooie dagtemperatuurrond de 24 graden, heerlijk weer om te gaan voetballen. Vandaag stond dan ook de 1e wedstrijd van de competitie op het programma tegen BCV uit Bergum. De 1e wedstrijd uit tegen hun was al 2 keer eerder afgelastvanwege weersomstandigheden. Deze zal nu a.s. dinsdag worden gespeeld om 20.00 uur in Bergum. Maar goed dat dinsdag nu eerst over de wedstrijd van afgelopen zaterdagDeze competitie laat af entoe rare uitslagen zien. Alle teams laten soms op onverklaarbare wijze punten liggen en maken de competitiezo heerlijk spannend tot aan de laatste wedstrijden toe. En dat heb je bij Winsum dus ook. Zaterdag was het zon dag, een dag van de gemiste kansen zoals de interim-coach Niels vermeldde in de app, soms lukt het gewoon niet.

Het is even balen na de wedstrijd en dat mag/moet ook want je verliest 2 punten. Maar volgens Niels zijn betoogwaren er ook heel veel positieve dingen gezien:

1) Je hebt niks weg gegeven op 3 corners na.
2) In de 1ehelft 11kansen geteld, dus het spel moet goed zijn anders creëer je ze niet. (2e helft heeft Niels niet geteld maar ik wel dat waren er 4 minder dus 7 waarvan 1 strafschop!)
3) De nul wederom gehouden!
4) Iedereen hard gewerkt, soms niet altijd even gelukkig in de acties of keuze maar hard werken is de basis voor alles...en dat was er!
5) Vooraf stond er een team, maar na afloop ook. Voorheen liep iedereen na een teleurstellende uitslag met de kop op onweer naar de kleedkamer.  En nu niet👍.

En dat is waar ook in een moeilijke periode zijn jullie een hecht team geworden en dat siert jullie wel. Ik kan nu alle kansen die zijn geweest vermelden maar dat doe ik niet, ik zal alleen de dingen gaan vermelden die misschien leuk zijn om te vermelden.

Omdat het 2e vrij was vandaag konden de VR1 beschikken over Lois, Jasmin, Jenny en Kim, waarvan Kim in de basis begon en Sabine, die nog niet 100% fit was op de bank begon. Ook Melinda was niet instaat om te voetballen maar is wel bezig met herstel en zal hopelijk binnenkort weer minuten gaan maken voor het 1e. Vanaf het begin had Winsum al de beste pappieren op het veld en gelijk in de 1e minuut was daar al de eerste kans. Vanuit een corner van Minke kopt Anouk de bal net over. 2 minuten later was het Jolien die met een afstandsschot net naast schoot. En zo ging het maar door en hadden Chantal en Anouk kans op kans om een doelpunt te maken. BCV kwam er gewoon heel moeilijk uit en konden niet hun spel spelen die ze afgelopen week wel speelden tegen Nieuw-Roden. Alleen beloonden we ons zelf niet met een doelpunt. De ruststand bleef gewoon de brilstand, kan natuurlijk ook niet anders omdat het ook de eindstand zou worden. De 2e helft hamerde Neil erop dat we zuiniger om moesten gaan met de kansen en dat we meer rust moesten brengen in de ploeg. Er werd nog niet direct gewisseld door Neil. Begin van de 2e helft begon Winsum ook inderdaad meer te voetballen en ook toen kregen we af en toe een kans en kwamen we regelmatig in de buurt van de 16 meter. Na 10 minuten werd Roos gewisseld voor Jenny en 8 minuten laten kwam Sabine erin voor Kim. De mooiste kans voor Winsum was misschien wel een ingestudeerde vrije trap in de 74eminuuthelaasvoor Winsum was een speler van Bergum die zich voor het schot gooide en zo de bal blokte. 8 minuten voor het eind werd Annie nog gewisseld en speelde Lois de rest van de wedstrijd voor haar. De grootste kans voor Winsum was wel een 11 meter die werd toegekend door de goed leidende scheidsrechter Pol. Het was zelfs in blessuretijd dat Winsum de strafschop mocht nemen. Echter was het de keeper van BCV die het schot van Chantal keerde waardoor het scorebord verder niet bediend hoefde te worden door Leendert Slagter. 1 punt in de pocket en op naar de volgende wedstrijd en wel a.s. dinsdag 24 april om 20.00 uur uit tegen BCV in Bergum. Kijken of we dan 3 punten kunnen meenemen naar Winsum. De eerste thuiswedstrijd is op dinsdag 1 mei tegen Sint Annaparochie. Zie jullie graag bij van een deze wedstrijden.

Opstelling; Willisa, Yvonne, Marlies, Annie (Lois), Kim (Sabine),Minke, Jolien,Berber, Chantal, Roos (Jenny)en Anouk.

RepoJo