Zaterdag 5 mei 2018, Bevrijdingsdag in heel Nederland en toch werd er ook gevoetbald. VR 1 van Winsum moest vandaag de inhaal spelen, uit tegen Nieuw Roden. Een wedstrijd die voor beide teams van belang was, want beide teams maken zich op voor het kampioenschap. Winsum met 1 wedstrijd minder gespeeld stond tot aan zaterdag 2 punten voor op Roden en kon bij winst het kampioenschap met nog 3 wedstrijden haast niet meer ontgaan. Maar ja zoals uit het verleden al is gebleken zit het venijn altijd in de staart. En laten we wel vaker op het eind het afweten, waarschijnlijk doordat we niet goed kunnen omgaan met druk en spanning. Zenuwen niet in bedwang hebben en dan niet het spel spelen die we kunnen spelen. Met 22 graden op de thermometer werd er om 14.32 uur afgetrapt en kon het vele publiek die aanwezig waren hopelijk genieten van een boeiende wedstrijd. En het thuispubliek kon gelijk al in 1e minuut hun handen op elkaar doen want na 53 seconden was het   1-0 voor Nieuw-Roden door een mooi samenspel van de aanvallers, waardoor de verdediging van Winsum gewoon werd weggespeeld. Winsum wist even niet wat hun overkwam en probeerde gelijk de draad weer op te pakken, maar toch kon je zien dat er druk lag bij Winsum want de ballen werden niet goed ingespeeld en sprong de bal te vaak van de voet af wat dodelijk kan zijn tegen een zeer goed voetballende team zoals Nieuw-Roden. Toch kreeg Winsum ook zeker kansen op de gelijkmaker. In de 14e minuut was het Lois die de bal net naast schoot. 3 minuten later was het Annie die de bal op het doel schoot maar de keeper kon redding brengen. In de 28e minuut was er een corner voor Winsum die bijna werd ingekopt door Winsum. Ook Nieuw-Roden kreeg nog genoeg kansen. In de 36e minuut was daar een van de kansen maar gelukkig kon Willisa de bal pakken. Op slag van rust was daar de volgende grote kans voor Nieuw-Roden een terugspeelbal op Willisa werd door haar naar voren geschoten alleen Rene Huizing stond daar voor en via haar arm kwam de bal in het doel. De scheidrechter floot echter af en gaf een vrije bal aan Winsum vanwege hands. Daar kwamen de dames dus goed weg en bleef het 1-0 in de rust. Vanaf het begin van de 2e helft was het Nieuw-Roden die de boventoon voerde en in de 53e minuut hadden ze de kans op 2-0 maar verzuimden ze voor een leeg doel om te scoren. 3 minuten later was het toch Winsum die scoorde. Anouk kreeg de bal en schoot hem binnen. Echter de grensrechter vlagde voor buitenspel en de goal werd afgekeurd. 4 minuten later was het dan toch raak voor Nieuw-Roden. Vanuit een corner, waar wij geen antwoord hadden omdat we niet mee liepen, kon Nieuw-Roden makkelijk de 2-0 inkoppen. Toch begon Winsum wat meer te voetballen na deze achterstand. In de 68e minuut was het dan ook Melinda, ingevallen voor Lois, die een mooie kans kreeg helaas belandde de bal net naast. In 70e minuut werd Chantal naar beneden getrokken in de 16, alleen vond de scheidsrechter het geen overtreding en vond het dan ook geen 11 meter waard. Waardoor er een hoop commotie ontstond aan de zijlijn. Maar de scheidsrechter bleef echter bij zijn beslissing waardoor de stand op 2-0 bleef staan. Winsum kreeg toen wel wat meer kansen op de aansluiting, echte waren Anouk en Melinda niet trefzeker vandaag. Nieuw-Roden daarentegen wel, want in de 79e minuut was het door slecht verdedigen van Winsum de 3-0 een feit. En kon het kampioenschap op een laag pitje worden gezet. In de 88e minuut was het Anouk die nog een grote kans kreeg maar zij gleed de bal net voor langs en hadden we vandaag niet een beetje geluk aan onze kant. Na 93 minuten te hebben gespeeld vond de scheidsrechter het wel voor gezien en was er de winst voor Nieuw-Roden. Die daardoor met 1 wedstrijd meer 1 punt voor staan op Winsum. Voor Winsum nu de taak om de draad weer op te pakken, de hoofdjes weer leeg maken en zich op maken voor Helpman volgende week. Nieuw-Roden speelt volgende week de uitwedstrijd tegen Groen-Geel en dat is ook een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Want allebei kunnen ze een periode pakken bij winst. Voor Winsum is het zaak om de volgende wedstrijden te gaan winnen.

Opstelling; Willisa, Yvonne, Marlies (Kim), Annie, Sabine, Minke, Jolien, Chantal, Roos, Lois (Melinda) en Anouk.

Repo Jo