Na 4 weken voorbereiding met 3 oefenwedstrijden was het op 1 september tijd voor de 1e bekerwedstrijd. Terwijl wij op trainingskamp waren in Roden moesten wij zaterdag om 13.15 uur spelen in Amsterdam tegen de topklasse Wartburgia. Voor de vrouwen van Winsum op papier een zware wedstrijd want net geproveerd naar de 1e klasse en in de beker tegen een team die 2 klasses hoger spelen denk je dat er voetballes zal worden gegeven aan de speelsters van Winsum. En ben je bang dat er na 90 minuten een hoge score op het bord zal staan. Maar om deze ervaring mee te maken werd er vanuit Roden met frisse moed koers gezet richting Amsterdam.

Om 13.15 uur werd er afgetrapt. Wartburgia begon gelijk fel aan de wedstrijd zoals verwacht bij Winsum. Maar Winsum liet zich niet van het veld slaan zomaar. En met een nieuw gezicht in het veld bij Winsum, Thirza Leistra als centraal achterin, had Winsum het goed staan en probeerde Winsum gewoon te blijven voetballen. Toch was Wartburgia de bovenliggende team en kon je zien waarom ze in de topklasse voetballen. Toch had Winsum na 10 minuten een goeie aanval en werd het schot op de goal net naast gekeken door de keeper.

Winsum liet zich zomaar niet van het veld slaan in ieder geval en kroop niet terug in hun schulp. Wartburgia hield echter hun linies kort en hadden verschillende loopbewegingen en dwaalden over het gehele veld. Ze kregen daardoor vele kansen op het doel van Willisa maar hadden ze hun vizier niet goed staan. De bal werd vaak ver over geschoten of naast de goal geplaatst. Ook liet Willisa haar goede keepers werk zien en hield haar doel de eerste half uur leeg. In de 32e minuut werd een goeie diepe bal gegeven op speedy Anouk, deze liep haar tegenstander eruit en speelt de bal voor de goal langs. Helaas bereikt de bal net Minke niet waardoor deze kans niet kon worden benut. 2 minuten later was er een vrije trap voor Winsum, op ongeveer 20 meter van het doel. De bal werd ineens op het doel geschoten maar dit was echter een prooi voor de keeper van Wartburgia, die een rustige middag had. Toch kwam Wartburgia voor de rust op 1-0. In de 43e minuut werd een voorzet van rechts ingekopt door de 2 meter speelster van Wartburgia. Minuut later was er de volgende kans voor het team uit Amsterdam. Een speelster werd 1 op 1 gezet net Willisa maar deze kon met een prachtige redding de bal pareren. Echter kwam op slag van rust toch de 2-0 op het scorebord te staan. De bal valt over de verdediging en wordt prima door de tegenstander ingeschoten. Ruststand 2-0.

De 2e helft gaf hetzelfde beeld als de 1e. Wartburgia bleef de bovenliggende partij. En ondanks dat er in de rust gezegd was om de concentratie direct weer vast te houden en te blijven voetballen was het toch Wartburgia die in de 55e minuut de 3-0 scoorde. Wartburgia mag een voorzet veel te vrij voorgeven, waardoor de bal in een keer op het doel wordt geschoten. Willisa redt in eerste instantie nog prachtig op de harde schot maar in de rebound kan de bal toch worden ingeschoten. 2 minuten later was het Yvonne die de bal, na een goeie redding van Willsa, van de lijn afhaalde. Toch in de 62e minuut was daar de 4-0 voor Wartburgia. Wat ook de einstand zal worden. Wartburgia kreeg nog wel kleine kansjes maar werden niet meer echt gevaarlijk.

De wedstrijd werd gespeeld in 20 minuten van de 90. Dus 70 minuten heeft Winsum laten zien dat ze qua fysiek en spel inzicht aardig op weg zijn na een leuke competitie. Om 16.30 werd er weer koers gezet richting Roden voor de voorzetting van het trainingskamp. As zaterdag speelt Winsum VR1 thuis tegen hoofdklasser Heerenveense Boys aanvang 14,30 uur. Dus ik zou zeggen kom kijken. We zien jullie graag 8 september.

Opstelling: Willisa, Thirza, Yvonne, Marlies (Kim), Iris (Sabine), Berber (Jasmine), Annie, Jolien, Minke (Lois), Melinda en Anouk.

Joopie