Zaterdag 8 september, de 2e bekerwedstrijd voor de vrouwen van vv Winsum. Op het eigen complex mochten zij de vrouwen van Heerenveense boys ontvangen. Deze vrouwen spelen in de hoofdklasse en dus een klasse hoger dan onze vrouwen. Voor Winsum weer een leuke uitdaging om te kijken hoe zij het zouden doen tegen zo’n team. Met redelijk veel publiek aan de Schouwerzijlsterweg werd er om 14.30 uur afgetrapt onder leiding van Cor Pol. Ook Leendert was weer aanwezig om het scorebord te bedienen.

Bij Winsum waren Minke en Iris niet inzetbaar vanwege een blessure en was het nog wat onzeker of Marlies kon spelen, zij begon dan ook eerst op de bank.

Het was Winsum die in de eerste minuut al een grote kans kreeg op de 1-0, Chantal had echter de focus nog niet goed staan en schoot de bal naast het doel. Het waren dan wel de dames uit Friesland die het vizier goed hadden en zij openden de score in de 8e minuut. Er werd te weinig druk gegeven door Winsum waardoor Heerenveense Boys kon scoren met een prachtig boogbal in de verre hoek. In de 18e minuut was er weer een kans voor Winsum. Anouk gaf een voorzet op Chantal, de keeper van Heerenveense boys kon echter redding brengen. In dezelfde minuut moest Willisa in actie komen en er zorg voor dragen dat het geen 0-2 werd. In een 1-op-1 actie wist ook zij redding te brengen. Toch was het de ploeg uit Heerenveen die aan het langste eind trok. In de 25e minuut konden zij de score op 0-2 zetten doordat de bal niet goed werd weggewerkt door de verdediging. Dit werd dan ook de ruststand. In de rust werd het een en ander besproken, onder andere dat de omschakeling bij Winsum te lang duurde.

De 2e helft begon Winsum ongewijzigd. Sabine werd wel uit de dug-out gestuurd om zich te gaan warmlopen en in de 55e minuut kwam zij er in voor de leeg gespeelde Melinda. Winsum begon in de 2e helft wat beter te voetballen en zo kwam er soms ook wat meer druk naar voren. In de 60e minuut was daar dan de aansluitingstreffer voor Winsum. Door een foutje van de tegenstander kwam de bal voor de voeten van Speedy Anouk en deze kon de bal met een prachtige lob over de keeper plaatsen. Er gloorde weer hoop aan de horizon en wie weet zat er nog een verassing in voor de dames. Het was echter toch Heerenveense boys die het initiatief weer overnam en in de 70e minuut de 1-3 op het scorebord liet zetten. 3 minuten later was er alweer een kans voor de Friese dames, maar de bal verdween gelukkig over het doel. In de 74e minuut werd er nog gewisseld bij Winsum, Jolien ging eruit en Lois kwam erin. En in de 81e minuut kwam Marlies erin voor Chantal. Dit mocht echter niet meer baten en zo werd de eindstand 1-3.

Volgende week spelen onze vrouwen de 3e ronde van de beker en wel om 14.30 uur tegen Helpman VR1 in Haren. Dus ook dan bent u weer van harte welkom om onze vrouwen aan te moedigen. Op 22 september begint de competitie en ook dan staat de uitwedstrijd tegen Helpman op het programma. Dus graag tot ziens, tot volgende week.

Opstelling: Willisa, Thirza, Yvonne, Kim, Berber, Jasmine, Annie, Jolien (Lois), Melinda (Sabine), Chantal (Marlies) en Anouk.

Jopie