Zaterdag 29 september was het zover, de eerste thuiswedstrijd van de competitie. De tegenstander van vandaag was SVO Sneek VR1. Na de gewonnen wedstrijd van vorige week waren de vrouwen deze week gebrand om weer de drie punten te pakken.

Neil en Chantal waren vandaag afwezig, omdat de broer van Neil ging trouwen in het buitenland. Gelukkig bestaat er Facetime en Whatsapp waardoor ze toch op de hoogte werden gehouden. Verder waren Minke en Demi nog niet inzetbaar maar wel aanwezig als support.

Iets na half drie was het dan zover, de eerste thuiswedstrijd van de competitie begon. Na 9 minuten spelen krijgt Winsum een vrije bal op een mooie plek, vlak buiten het strafsschopsgebied. Melinda had de eer om de vrije bal te nemen, echter is de keepster alert en weet de bal uit de linkerhoek te tikken. Een aantal minuten later is het de linksback van SVO Sneek die door weet te breken en een schot op doel kan plaatsen. Met een beetje geluk voor Winsum belandt deze net naast het doel. In deze fase van de wedstrijd zijn de vrouwen van VV Winsum zeer slordig aan de bal, het is dan ook de club uit Sneek die met een goede aanval een van haar speelster diep stuurt. Ondanks de lichte blessure die Willisa heeft was ze toch eerder bij de bal dan haar tegenstandster en weet zo te voorkomen dat ze echt gevaarlijk kan worden. Na ongeveer 26 minuten gespeeld te hebben wordt Anouk diep gestuurd door Annie, de voorzet van Anouk weet alleen niemand te bereiken en gaat zo voor het doel langs. Even later is het Melinda die een schot op doel lost, deze belandt helaas naast het doel. Ondertussen heeft een speelster van Sneek een gele kaart gekregen voor het klagen bij de scheidsrechter. Later is het Thirza die ook een gele kaart ontvangt van de scheidsrechter, deze voor het neerhalen van haar tegenstandster. In de laatste minuut van de eerste helft weet SVO Sneek de voorsprong te pakken. Het is opnieuw de linksback die op doel kan schieten, dit keer belandt de bal in de verre hoek buiten het bereik van Willisa.

Helaas begint de ploeg uit Winsum niet sterk aan de tweede helft. Binnen 10 minuten staat de 2-0 op het scorebord. Vlak na deze goal wordt dan ook de wissel doorgevoerd die in de rust al was besproken. Jasmin wordt eruit gehaald en ze wordt vervanger voor Lois, reden hiervan is om iets aanvallender te gaan spelen. Na ruim een kwartier hebben de vrouwen van Winsum de aansluitingstreffer te pakken. Melinda weet de gekregen penalty goed te benutten en schiet deze langs de keeper, die wel in de goede hoek zat, het doel in. In de 21e minuut wordt Berber eruit gehaald en komt Iris er voor haar in. Iris neemt de rechtsback positie in, hierdoor verplaatst Thirza naar het centrum van de verdediging en schuift Yvonne door naar de voorhoede. Nog geen minuut later weet de club uit Sneek de bal in de touwen te werken, waardoor de tussenstand nu 1-3 is. In de 27e minuut zijn het weer de bezoekers die weten te scoren, toch geven de dames niet op en blijven ze voetballen. Dan krijgt Winsum in de 32e minuut een indirecte vrije bal in het strafsschopsgebied van Sneek, de reden hiervoor is voor uw reporter nog steeds onduidelijk. Maar goed, Melinda geeft de bal een klein tikje opzij en dan is het Anouk die de bal hard in de touwen werkt. In de 44e minuut is het Iris die de bal vanaf achter naar de eerste paal slingert richting Anouk, zij kopt de bal helaas net naast het doel. Na iets meer dan 90 minuten gespeeld te hebben is de stand 2-4 en heeft de vrouwen 1 helaas de eerste nederlaag van het seizoen geleden.

Jammer van het resultaat, maar het is niet anders. De dames zullen de wedstrijd snel moeten vergeten en weer met volle moed naar de volgende wedstrijd gaan kijken. Zaterdag 6 oktober staat er een pittige uitwedstrijd tegen Nieuw-Roden op het programma. Mocht u tijd hebben, kom dan vooral onze dames aanmoedigen!

Opstelling: Willisa, Thirza, Marlies, Sabine, Yvonne, Berber (Iris), Annie, Jolien, Jasmin (Lois), Melinda, Anouk

Lirio