Zaterdag 6 oktober stond de uitwedstrijd tegen Nieuw-Roden op het programma. Altijd een lastige wedstrijd, vorig seizoen was de uitslag 3-0 in het voordeel van Nieuw-Roden. De dames van Winsum waren dus gebrand om deze keer wel de drie punten mee naar huis te nemen.

Verder is het deze week de week van de scheidsrechter, om deze reden hebben wij de scheidsrechter van dienst voor de wedstrijd een presentje gegeven. Als blijk van waardering voor de alle scheidsrechters die er iedere week weer staan om alle wedstrijden weer te fluiten.

VV Winsum begon goed aan de wedstrijd, binnen 3 minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Anouk kwam in het strafsschopsgebied aan de bal en haalt uit met links buiten het bereik van de keeper. Na 8 minuten spelen is daar een kans voor Lois, helaas weet ze de bal niet tussen de palen te werken en gaat de bal hoog over. 4 Minuten later is het Anouk met een nieuw kans voor Winsum. Door goed keeperswerk wordt de bal nipt over het doel heen getikt. In de beginfase van de 1e helft is er nog niet zoveel aan de hand, de ploeg uit Winsum oogt sterker en krijgt ook zeker een aantal kansjes. Toch is er na ongeveer een kwartier spelen een slordig moment voor Winsum wat leidt tot een kans voor Nieuw-Roden. Thirza speelt een bal te zacht in waardoor een speelster van Nieuw-Roden de bal kan onderscheppen. Zij opent op een van haar mee opgekomen teamgenoten en vervolgens probeert ze de bal in de linkerhoek te schieten. Gelukkig let Willisa op en tikt ze de bal over de zijlijn. Hierdoor krijgt de thuisploeg wel een corner mee die nog behoorlijk gevaarlijk wordt. De bal wordt hoog voor geslingerd maar doordat Willisa 2x mis greep en Winsum de bal niet goed weg werkte kwam er een doelpoging voor Nieuw-Roden. Hierbij stond Sabine op de goede plek om de bal van de lijn te koppen en daarmee een doelpunt te voorkomen. Toch weet Nieuw-Roden de gelijkmaker te maken na ongeveer een half uur gespeeld te hebben. Sabine maakt een hele lichte overtreding waarbij de speelster van de thuisploeg wel heel gemakkelijk gaat liggen, maar goed de scheidsrechter gaf er wel een penalty voor en die werd benut door Nieuw-Roden. Hiermee is de stand 1-1. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft pakt Winsum de voorsprong weer. De vrijebal van Yvonne bereikt Anouk die de bal met haar hak in het doel weet te werken. Met een 1-2 tussenstand gaan de teams de rust in.

Winsum komt goed uit de rust, want na ongeveer 7 minuten tekent Anouk voor de 1-3. Yvonne speelt de bal diep, Anouk die sneller dan haar tegenstandster is weet de bal met links in de korte hoek te schuiven. Vlak na de goal wordt Sabine eruit gehaald en Iris erin gebracht. Noodgedwongen moet Neil binnen 10 minuten na de eerste wissel al een tweede wissel doorvoeren. Yvonne valt, na een duel met haar tegenstandster, uit met een blessure. Voor haar komt Kim erin, hierdoor verplaatst Jolien vanaf de rechtsback positie naar het centrum en kom Kim op Jolien haar plek. In de slotfase van de wedstrijd is Nieuw-Roden constant aan het aanvallen, hierdoor ontstaan een aantal kansjes. Zo krijgt de thuisploeg in de 70e minuut een vrijebal, maar Willisa redt voor Winsum. Echt grote kansen krijgt de thuisploeg echter niet, ondanks dat ze in deze fase wel de sterkere ploeg zijn. 10 Minuten voor tijd wordt de laatste wissel aan de kant van Winsum doorgevoerd, Anouk gaat naar de kant en voor haar komt Demi het veld in. In de 85e minuut krijgt Nieuw-Roden opnieuw een vrijebal, de dames van Winsum weten de bal niet goed weg te werken waardoor de aansluitingstreffer gemaakt kan worden. Nieuw-Roden krijgt het gevoel dat er een punt te halen valt en blijft maar druk zetten. Echt in de problemen komen de dames van Winsum niet, want de grote kansen zijn voor de Winsumers. In de 92e minuut krijgt Demi nog een grote kans, zij komt 1 op 1 met de keepster van Nieuw-Roden nadat ze eerst een verdedigster had gepasseerd. Ze probeert hem in de korte hoek te tikken maar de keeper weet net het doelpunt te voorkomen. In de 94e minuut gebeurt er nog iets merkwaardigs.                             De keepster van Nieuw-Roden heeft de bal vast, Chantal loopt voor de keepster langs en zij deelt een trap uit aan Chantal. Hiervoor krijgt de keepster geel en krijgt Winsum een penalty. Thirza blijft rustig en schiet de bal in de rechterhoek, waar de keeper naar links dook. Met een 2-4 stand klinkt het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. De drie punten gaan dus mee naar Winsum.

Volgende week zaterdag 13 oktober speelt de VR1 van VV Winsum een thuiswedstrijd tegen De Weide VR1 om 14:30. Mocht u tijd hebben kom dan vooral onze dames aanmoedigen!

Opstelling: Willisa, Jolien, Thirza, Sabine (Iris), Yvonne (Kim), Marlies, Berber, Annie, Chantal, Anouk (Demi) Lois

Lirio