Zaterdag 3 november stond er een verre uitwedstrijd tegen ASC'62 VR1 op het programma. Voor vandaag waren er dan ook twee busjes van Pouw Rent gehuurd, om op deze manier gezamenlijk koers te zetten richting Dalfsen. Rond een uur of een kwamen we aan op sportpark Gerner, daar werden we begeleid naar de kleedkamer waar we ons rustig voor konden bereiden op de wedstrijd.

Even na half drie gaf de scheidsrechter het fluitsignaal, waarna de wedstrijd was begonnen. In de 7e minuut stuurt Lois Anouk diep, die dan onderuit gewerkt wordt net buiten het strafschopsgebied. Je zou denken dat dit een 100% overtreding was, echter dacht de scheidsrechter daar anders over en die liet het spel doorgaan. In de 10e minuut wordt een speelster van ASC diep gestuurd, Sabine verkijkt zich op de bal waardoor ze vrij door kan lopen naar het doel. Onze verdediging ging nog wel in de achtervolging, maar dat was al te laat want de speelster kon de bal langs Willisa in de verre hoek schuiven. Na dit doelpunt wordt Winsum slordig, de duels worden niet gewonnen, de communicatie is soms ook even ver te zoeken, ballen worden te slap ingespeeld of juist recht in de voeten van een tegenstandster. Een voorbeeld hiervan: Sabine die de bal wilde inspelen en dit te zacht deed waardoor een speelster van ASC kon onderscheppen. Gelukkig voor Winsum schoot ze de bal naast het doel. In de 18e minuut komt er nog een vrij onverwachte uitbraak van Winsum. Indy gaat er aan de rechterkant vandoor en geeft de bal voor op Lois, die helaas de bal net over het doel heen schiet. Ondanks dat Winsum zoals eerdergenoemd erg slordig was waren ze wel meer in balbezit, maar wisten hier niet echt gebruik van te maken, want de grote kansen zijn voor ASC. Zo komt Winsum nog een keer goed weg nadat de bal voor het doel van Willisa langs rolt. Even later nog een keer als twee speelsters door middel van een een-tweetje dwars door de verdediging heen lopen. Tot een kans komt het niet, want op het moment dat een van de speelsters wil gaan schieten grijpt Sabine in en voorkomt hiermee een grote kans. In de 28e minuut weet Anouk de bal voor de voeten van de keepster van ASC weg te kapen, ze geeft hem voor en even lijkt het alsof een speelster de bal binnen glijdt, maar de bal ging niet over de lijn. 10 Minuten later weet ASC opnieuw raak te schieten. Na een terugspeelbal probeert Willisa haar tegenstandster uit te spelen, dit lukt echte niet waardoor er een 2-0 tussenstand op het scorebord komt te staan. Met deze stand gaan de twee teams ook de rust in.

Al vlak na rust wordt er een speelster van ASC diep gestuurd, gelukkig let Willisa op en komt ze op tijd uit. In de 6e minuut is er een mooie combinatie tussen Lois en Minke, hierdoor werd Anouk vrijgespeeld en kon ze een schot op doel lossen. Net als eerdere kansen in de wedstrijd gaat deze ook over het doel heen. In de 7e minuut wordt de eerste wissel van de wedstrijd doorgevoerd, Sabine wordt naar de kant gehaald en Melinda komt er voor haar in. Na ongeveer 10 minuten spelen in de tweede helft denken de vrouwen van Winsum de aansluitingstreffer binnen te hebben. Na een corner wordt de bal in het doel gekopt, maar ook meteen afgekeurd door de scheidsrechter. Waarom hij dat deed was niet helemaal duidelijk, maar we hebben het moeten accepteren. Even later is het Berber die dichtbij een doelpunt is, met een volley schiet ze de bal nog maar net langs paal. In de 24e minuut is daar toch de aansluitingstreffer van Winsum. Minke weet met een prachtige uithaal, net iets buiten de middencirkel, de bal over de keeper in het doel te werken. In de 27e minuut krijgt een van de speelsters van ASC nog een gele kaart, nadat er een overtreding was gemaakt schopte ze de bal weg. Verder in de wedstrijd volgden er nog wat kansen voor de ploeg uit Winsum, echt gevaarlijk zijn deze niet. De kansen vliegen over het doel of het zijn gemakkelijke balletjes voor de keepster van ASC. In de 37e minuut wordt de tweede wissel aan de kant van Winsum doorgevoerd, Lois wordt naar de kant gehaald en Jasmin komt op haar plaats. In de 40e minuut scoort Winsum toch nog de gelijkmaker. Nadat Chantal wordt vastgehouden krijgt Winsum een vrije bal, die vervolgens genomen wordt door Minke. Ze legt de bal precies goed op het hoofd van Melinda en deze knikt de bal het doel in. In de 42e minuut komt Iris het veld in en verlaat Berber het veld. Vlak voordat de reguliere speeltijd om is krijgt Winsum nog een grote kans. Chantal legt de bal klaar voor Melinda, maar de keepster houdt haar uithaal tegen. Een minuut later was het Jolien die een keiharde schot richting het doel plaatste, echter wordt deze gepakt door de keeper. In de 49e minuut moet Willisa nog een schot van ASC redden. De scheidsrechter liet hierna nog even doorspelen, maar er veranderde niks meer in de stand en grote kansen bleven ook uit.

In de tweede helft zijn de vrouwen van Winsum knap teruggekomen van een 2-0 achterstand naar een 2-2 gelijkspel. De eerste helft speelden de dames niet op het niveau wat ze wel eerder hebben laten zien dit seizoen, maar in de tweede helft ging het stukken beter. Volgende week hebben de dames opnieuw een uitwedstrijd, dit keer tegen de VR1 van S.C. Stiens. Hopelijk spelen ze daar twee goede helften in plaats van een.

Opstelling: Willisa, Thirza, Sabine (Melinda), Marlies, Indy, Berber (Iris), Jolien, Lois (Jasmin), Chantal, Anouk, Minke

Lirio