Zaterdag 1 december stond er eindelijk weer een thuiswedstrijd voor onze dames op het programma. De tegenstandsters van vandaag waren de dames van Oranje Nassau VR2. De afgelopen weken hebben onze dames laten zien dat ze zeker thuishoren in de eerste klasse, helaas was dat alleen niet te zien in het aantal punten dat ze behaald hebben. Toch hebben ze in geen enkele wedstrijd onder gedaan voor de tegenstandsters. Met dat idee gingen de dames vandaag de wedstrijd in, om dit keer wel de drie punten binnen te slepen. Na de wedstrijd hadden de dames nog een gezellig teamuitje op de planning staan, maar eerst moest er uiteraard gevoetbald worden.

Rond half drie begonnen de teams aan de wedstrijd. De dames van Winsum begonnen goed, in de eerste 5 minuten kreeg Minke al twee kansen. De een werd gered door de keepster en de ander vloog net over het doel heen. Even later werd Oranje Nassau (ON) voor het eerst gevaarlijk, met een bal op de lat. In de 12e minuut kwamen de dames van Winsum verdiend op een 1-0 voorsprong. Chantal werd diep gestuurd en schoot de bal daarna beheerst in de rechterhoek. In de 17e minuut stuurde Anouk, na een goede voor actie van Minke, Chantal weg. Echter wist ze deze grote kans niet te benutten, want hij belandde op de paal. Na een goede eerste twintig minuten van Winsum, kwam ON wat meer aan spelen toe. Het kreeg zelfs een paar grote kansen, maar die wisten ze nog niet te benutten. Winsum zwakte wat af, duels werden verloren en er werd veel balverlies geleden. Dit leidde in de 29e minuut tot de 1-1, de scherpte miste bij de thuisploeg waardoor ON kon profiteren. Vlak voor rust krijgt Sabine nog een zware tackle te verduren, een erg gemene al zeg ik het zelf. Na wat verzorging kan ze de wedstrijd toch voortzetten.

In de 6e minuut van de tweede helft komt de bal in de kluts voor het doel van ON, met wat paniek en geluk weet ON de bal toch weg te werken. In de 21e minuut werd Anouk met een steekbal weggestuurd, ze wist zelfs een schot op doel te plaatsen, maar de keepster is attent en zorgde ervoor dat deze actie verder niet gevaarlijk werd. Even later haalde Jolien uit op de goal, de keepster ving de bal maar liet deze ook weer los. Minke was attent en probeerde de bal er nog in te tikken, maar de keepster herstelde haar fout door de bal alsnog te pakken. In de 31 minuut werd er een wissel doorgevoerd aan de kant van Winsum, Jolien verliet het veld en Lois kwam er voor haar in. In de 37e minuut neemt Minke een corner voor de thuisploeg, de bal belandt uiteindelijk in de goal. De scheidsrechter besluit echter om de goal af te keuren. In de laatste vijf minuten proberen de dames van Winsum van alles om de 3 punten binnen te halen, maar helaas vliegen de ballen over, naast of in de handen van de keepster. Hiermee is de eindstand van deze wedstrijd ook 1-1 geworden.

Niet het gewenste resultaat, misschien hadden de dames ook wel drie punten moeten pakken. Helaas is dit allemaal niet gebeurd en zullen de dames met vol vertrouwen naar de wedstrijd van volgende week moeten kijken. De tegenstandsters volgende week zijn de dames van Berkum VR1 uit Zwolle. Die wedstrijd is alweer de laatste voor de winterstop. Hopelijk gaan onze dames met drie extra punten de winterstop in!

Opstelling: Willisa, Sabine, Thirza, Yvonne, Marlies, Jolien (Lois), Nina, Melinda, Chantal, Anouk, Minke.

Lirio