Zaterdag 8 december, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Nog één wedstrijd om met een goede positie de winterstop in te gaan, maar dan moet er wel gewonnen worden bij Berkum in Zwolle. Berkum is de laatste tijd goed bezig en staat er goed voor. Het is één van de betere teams in de 1e klasse B en dat zag je deze middag ook wel. Ondanks dat wij in bepaalde momenten er nog wel dichtbij konden komen, was ons spel ver beneden maat en was Berkum heer en meester op het veld.

Om 14.39 begon de wedstrijd en in die fase was het voor beide teams eerst nog wat aftasten op het prachtige complex bij Berkum. Toch was het Winsum die de score opende. Na 7 minuten was er een combinatie tussen Jolien en Minke, deze gaf de bal voor en voordat de keeper de bal kon opvangen was daar Lois die er nog voor sprong. De bal kwam in een lastige hoek terecht maar toch wist ze de bal erin te schieten: 0-1. Twee minuten later was het Anouk die diep gestuurd werd maar helaas kon de keepster de bal voor haar weg halen. Even later was er de eerste kans voor Berkum. Willisa moest uitkomen om een bal weg te schieten waardoor ze dus ver voor haar doel stond, de bal kwam voor de voeten van de tegenstander terecht op het middenveld. Deze bedacht zich niet en probeerde de bal van afstand over Willisa te schieten, maar zij wist de bal met een fraaie (show)duik te pakken. Toch was het 2 minuten later wel raak voor Berkum, vanuit een corner werd de bal kort gespeeld en teruggekaatst, deze schoot de bal in de lange hoek langs Willisa en de bal belandde bij de 2e paal in het doel: 1-1. Vanaf dat moment nam Berkum de overhand in het spel. Winsum liet zich te gemakkelijk weg spelen, was niet sterk in duels en was steeds een stapje te laat. Zoals de assistent-coach zei ‘we zijn niet volwassen genoeg in de wedstrijd’.

In de rust werden de vrouwen hier dan ook op aangesproken. We moesten feller en overtuigender de 2e helft in. Bij aanvang van de 2e helft begon Winsum dan ook feller en dat leidde ook tot een aantal kansen, maar helaas lukte het niet de bal tussen de palen te krijgen. Na 10 minuten werd er gewisseld bij Winsum, de goed spelende Lois werd vervangen door Berber die weer terug is van een blessure. Toch was het Berkum dat op voorsprong kwam in de 67e minuut, bij een 1-op-1 actie met Willisa wist de spits de bal over Willisa heen te stiften: 2-1. Vanaf dat moment kwam Winsum er helemaal niet meer uit en was het alleen maar Berkum dat voetbalde. In de 75e minuut kwam dan ook de 3-1 op het scorebord te staan. Er werd nog 2 keer gewisseld bij Winsum: Indy kwam erin voor Jolien en Kim voor Marlies, maar de stand veranderde niet meer. Zo konden de dames met een teleurgesteld gevoel aan de thuisreis beginnen.

Met 12 punten uit 11 wedstrijden staan we op de 8e plaats met 20 doelpunten voor en 21 tegen. De 2e helft van het seizoen begint weer op 9 februari met een thuiswedstrijd tegen Helpman en dan hopen we het geluk wat meer aan onze zijde te hebben.

Via deze weg willen wij onze supporters, sponsoren, bestuur en iedereen die ons dierbaar is, fijne feestdagen toe wensen en een gezond en sportief 2019.

Opstelling: Willisa, Sabine, Thirza, Yvonne, Marlies (Kim), Jolien (Indy), Lois (Berber), Nina, Chantal, Anouk, Minke.

Helaas kregen we tijdens de wedstrijd het trieste bericht dat Arjan van der West na een kort ziekbed is overleden. Arjan was leider bij de dames 3 van Winsum. Wij als staf en speelsters van VR1 willen de naaste familie via deze weg heel veel sterkte toe wensen.