Vv Winsum – DTS ’35

Zaterdag 31-8-2019 de dag dat het seizoen voor de VR1 van Winsum echt weer begon. Na 2 weken voorbereiding waarin twee keer een oefenwedstrijd werd gespeeld en een trainingskamp was afgewerkt, was afgelopen zaterdag de eerste krachtmeting. De eerste bekerwedstrijd stond op het programma en wel tegen de landskampioen van de topklasse: DTS ’35 uit Ede. Bij afwezigheid van Neil (vrijgezellenfeest) was interim-coach Robert Schuijl aangetrokken om samen met Johnny de Boer de dames te begeleiden. Er werd deze week nadruk gelegd op het goed verdedigen, want daar zouden we het meeste aan kunnen hebben gezien het klasse verschil. Deze week hadden we laten zien dat we na een achterstand tegen Helpman, weer terug konden komen en na de training van donderdag waren we er klaar voor om het DTS zo moeilijk mogelijk te maken. Om 11.00 uur werd er koers gezet richting Ede en met nog een plasstop onderweg kwamen we om 13.04 aan op een prachtig complex in Ede. De temperatuur was weer ver boven de 20 graden en dat kon ons nog wel eens parten gaan spelen. Ondanks de afstand waren er deze middag zelfs nog echte diehard fans aanwezig om de meiden aan te moedigen. Leendert was direct al mee gegaan en later kwamen de moeder en vriend van Dena en de ouders van Lois ons nog aanmoedigen. Om 14.30 werd er afgetrapt en gelijk was al te zien dat we deze middag voetballes zouden krijgen. Na 7 minuten was het al 1-0 voor DTS dat maar bleef komen en constant op de helft van Winsum was te vinden. Af en toe kon Winsum de bal naar voren krijgen en even op de helft van DTS voetballen, maar dat duurde meestal maar even. Toch kwam de 2-0 pas in de 24e minuut dit mede omdat Willisa een berepartij stond te keepen. Zij werd in het verslag van DTS dan ook benoemd tot (wo)man of the match. Toch kon ze deze middag niet alles tegenhouden, sommige doelpunten waren ook echt onhoudbaar. Bij de rust was het dan ook 4-0 voor DTS. Door goede afspraken tussen de teams werd er deze middag lekker door gewisseld zodat iedereen speelminuten kreeg. Voor ons werd het gewoon een wedstrijd als voorbereiding op de competitie die op 21 september begint. Na de rust bouwde DTS de score nog verder uit en was het na 90 minuten 9-0 voor DTS. Dit had ook best dubbele cijfers kunnen worden, het verschil van twee klassen was duidelijk te zien. Wij konden hier alleen maar van leren, hoe men snel het spel kan verplaatsen van de ene naar de andere kant. Deze week gaan we ons op maken en voorbereiden voor de volgende bekerwedstrijd, thuis tegen Sporting ’70 uit Utrecht die 1e klas speelt net als wij. Aanvang is 14.30 in Winsum.

Opstelling: Willisa, Marlies Yvonne, Berber, Thirza, Lois, Kim, Jolien, Nina Iris, Ciska, Dena, Annie en Chantal.

RepoJo