Vv Winsum – SC Stiens

Vandaag, 14 september, stond voor de dames van Winsum de 3e wedstrijd op het programma voor de landelijke beker. Na vorige week te hebben gewonnen van Sporting ’70 uit Utrecht, konden we vandaag 2e worden in de poule, als we zouden winnen van Stiens. De 2e plek geeft nog recht om door te gaan in de landelijke beker. Ook voor Stiens was bij winst de 2e plek een feit. Vorig jaar zaten Winsum en Stiens nog bij elkaar in de competitie, toen was er twee keer winst voor Stiens. Uiteindelijke promoveerde Stiens zelfs naar de hoofdklasse na een onderlinge strijd met TKB.

Onder zomerse weersomstandigheden en met veel publiek werd er om 14.30uur afgetrapt in Winsum. Trainer Judkins kon vandaag op een aantal speelsters nog geen beroep doen. Maar gelukkig beschikt hij over een brede selectie en konden we gewoon met 11 vrouwen en 4 wissels starten aan deze wedstrijd. Vanaf het begin was al duidelijk dat Stiens een goede ploeg heeft en dat ze niet voor niets gepromoveerd zijn.

In de wedstrijdbespreking was afgesproken de linies klein te houden. In de wedstrijd zag je dit echter niet gebeuren, er werden teveel ruimtes weggegeven. Daardoor kon Stiens hun spel spelen en dat resulteerde erin dat zij in de 14e minuut met een afstandsschot de score openden. In deze fase werden er door de Winsumdames teveel persoonlijke fouten gemaakt en in de 23e minuut was het dan ook Stiens dat de voorsprong uitbreidde. De druk op het doel van Winsum nam steeds meer toe. Toch kon Winsum de aansluiting vinden. In de 29e minuut was er een goeie aanval van Winsum. Deze begon bij de jonge speelster Nina Sijbolts, door de dames uitgeroepen tot woman off the match, deze stuurde met een steekbal Chantal weg aan de linker kant. Zij legde de bal bij de 2e paal waar Anouk met een prachtige kopbal de bal tegen het net aan knikte: 1-2. Ondanks dat de druk van Stiens bleef en er zelfs door Kim nog een bal van de lijn moest worden gered, was 1-2 wel de ruststand. De wedstrijd zou nu dus nog alle kanten op kunnen gaan. In de rust werden de dames door Neil op scherp gezet.

De 2e helft was echter nog maar 3 minuten bezig of Stiens scoorde de 1-3. Wel begon Winsum beter te voetballen en kregen we ook nog wel een aantal kansen maar Stiens bleef een maatje te groot voor ons. In de 20e minuut kreeg Winsum nog wel een 11 meter toebedeeld door de scheidsrechter. Anouk kreeg de kans om de achterstand weer te verkleinen. Echter kon de keeper van Stiens de bal met een prachtige redding pareren waardoor het 1-3 bleef. Waarschijnlijk waren de dames nog bezig met de gemiste penalty want een minuut later was het Stiens dat de score uitbreidde, 1-4 door middel van een afstandsschot in de verre hoek. In de 35e minuut van de 2e helft werd het slechte uitverdedigen van Winsum afgestraft en stond de 1-5 op het scorebord. Winsum kreeg nog een paar kansen voor het doel van Stiens en de grootste was wel van Yvonne denk ik. Een bijna vrije kop kans, maar helaas kopte ze de bal over. In de laatste seconde bracht Stiens de eindstand op 1-6. De voorbereiding is voorbij en dus gaan we ons opmaken voor de competitie. Volgende week spelen we de 1e competitiewedstrijd uit tegen HZVV in Hoogeveen om 15.00 uur.

Opstelling: Willisa, Marlies Yvonne, Indy (Ciska), Lois, Kim, Jolien, Nina, Linda (Iris), Anouk (Dena) en Chantal.

RepoJo