Na een druilerige week scheen zaterdag eindelijk weer eens de zon. Heerlijk weer voor een potje voetbal. De dames van Winsum speelden ook deze week weer een thuiswedstrijd en wel tegen sint Annaparochie. Na één winst en één gelijkspel wilden ze er ook vandaag voor zorgen dat er nog geen verliespunten konden worden genoteerd. Minke Lalkens was er na een lange blessureperiode eindelijk weer bij en begon op de bank samen met Yvonne en Marlies. Voorafgaand aan de wedstrijd was het nog even de vraag of Willisa zou gaan starten. Ze had gisteravond bij Drs. Vijfje een blessure opgelopen maar gelukkig begon ze wel aan de wedstrijd en heeft deze ook uit kunnen spelen. De wedstrijd begon met een aftrap door de pupil van deze week: Marloes Steentjes. Ook deze keer was de pupil de defensie van de tegenstander de baas en kon de bal al na 20 seconde n in het doel worden geplaatst. Als dit geen goede voortekens waren voor de VR1!!!

Om even over half 3 begonnen we aan de wedstrijd en vanaf het begin kon je zien dat Winsum de boven liggende partij was deze middag. Al na 8 minuten was het Lois die een schot op het doel plaatste maar deze werd geblokt. 3 minuten later was het Thirza die haar schot op de lat zag verdwijnen. De druk van Winsum nam steeds meer toe. En dat resulteerde in de 14eminuut in een doelpunt. Vanuit een kluts schoot Lois de bal met haar linkervoet in de verre hoek 1-0. Toch kwam St. Anna terug in de wedstrijd na 25 minuten spelen. Door balverlies kon de spits van Annaparochie de bal langs Willisa schieten en de score op 1-1 zetten. Gelukkig bleef Winsum niet bij de pakken neer zitten en bleef hun spel doorzetten. Deze middag was de combinatie tussen Thirza en Lois prachtig om te zien. In de 32e minuut was het Thirza die Lois in positie zette echter zag deze de bal net naastgaan. 5 minuten later stonden dezepersonen weer aan de basis van een volgende kans. Ook deze keer kon Lois de bal niet in het net krijgen. Maar2 minuten later was het dan Thirza zelf die met een afstandsschot de 2-1 op het scorebord zette. Deze stand bleef echter maar een paar minuten op het scorebord zichtbaar. Door een stroomstoring was de helft van het complex zonder stroom komen te zitten. Gelukkig had dit geen invloed op de wedstrijd, alleen kon Leendert het bord niet meer bedienen en geen muziek meer draaien. Gelukkig heeft de scheidsrechter altijd een stopwatch bij zich die de juiste tijd bepaald en na 45 minuten floot hij dan ook voor de rust met een 2-1 op papier.

In de 2e helft liet Winsum het af en toe wat af weten en was het St Anna dat er af en toe toch gevaarlijk uit kwam. Gelukkig kon Willisa redding brengen. Na een kwartier werd er dan ook gewisseld door Neil. Lois werd gewisseld voor Minke. 5 minuten laten werd ook Jolien nog gewisseld voor Yvonne. Halverwege de 2e helft kreeg Winsum weer iets meer grip op de wedstrijd en hadhet af en toe nog een kans om de score te vergroten. Maar dit gebeurde niet. Er werd niet meer gescoord deze middag in Winsum waardoor de einstand 2-1 werd. Toch weer 3 punten in de pocket en 3e op de ranglijst. Volgende week spelen de damesuit tegen ASC uit Dalfsen, aftrap 14.30 uur en hopen dan weer op 3 punten en natuurlijk uw support. Wie weet zien we elkaar dan.

Pupil van de week:Marloes Steentjes

Opstelling: Willisa, Berber, Jolien (Yvonne),Thirza,Indy, Lois (Minke), Annie,KimNina, Linda, Anouk.

WisselsMarlies

RepoJo