Zaterdag 29 augustus, de dag dat er eindelijk weer voor het eerst officiële wedstrijden gespeeld mogen worden na een rare periode. En we zijn er natuurlijk nog niet maar het voetballen begint weer.

Voor de VR1 van Winsum stond de bekerwedstrijd uit tegen Blauw Geel 55 uit Ede op het programma. Er moest om 12.30 uur worden afgetrapt in Ede en dat betekende dat er op tijd vertrokken moest worden. Met mondkapjes op werd er om 8.45 uur vertrokken vanaf de Wismarweg in Groningen met 2 busjes van Pouw verhuur. De nieuwe trainer, Erwin Molog, had beschikking over 15 dames en ging met een goed gevoel richting Ede.

Tot nu toe hadden we 2 oefenwedstrijden gespeeld in de voorbereiding, tegen Olde Veste (2-4) winst en tegen TKB (2-1) verlies. Vandaag was dus de eerste echte krachtmeting. Blauw Geel speelt net als Winsum op 1e klas niveau in het midden van Nederland en is afgelopen seizoen onder de middenmoot blijven staan.

Even over half 1 werd er onder goeie weersomstandigheden afgetrapt in Ede. En vanaf het begin van de wedstrijd was het Winsum dat het meeste veldoverwicht had. Er werd direct druk gezet en zo kwamen de dames van Blauw Geel er moeilijk uit. De eerste kansen waren dan ook voor Winsum. In de 6e minuut was het Minke die haar vrije trap gered zag worden door de keeper. Dezelfde keeper redde 4 minuten later een inzet van Lois die was weggestuurd door Thirza. Het spel zag er goed uit bij Winsum maar toch was het Blauw Geel dat de score opende. In de 13e minuut werd de bal niet goed weg gewerkt op het middenveld en zo kon het team uit Ede de bal oppikken en een speler diep sturen die de 1-0 noteerde. Winsum bleef voetballen en was constant op de helft van de tegenstander te vinden. Lois, Thirza en Minke waren de meest gevaarlijke speelsters bij Winsum en hadden de kansen om de gelijkmaker te scoren. Ondanks het mooie en goeie voetbal slopen er ook af en toe wat foutjes in. In de 38e minuut werd de bal verkeerd terug gespeeld en kon een speelster van Ede de bal onderscheppen en gelijk op het doel schieten. Doordat onze keepster uit positie was, was het doel leeg en kon de 2-0 genoteerd worden. Gelukkig was het Minke die in de 42e minuut de aansluiting scoorde. Na een soloactie kon ze de bal in de verre hoek plaatsen en was het 2-1 bij rust.

Erwin besloot nog niet direct te wisselen en met dezelfde 11 de 2e helft te beginnen. Direct vanaf het begin was het weer Winsum dat de toon zette en zo kon het meegereisde publiek van Winsum genieten van een zinderende 2e helft. Na 3 minuten was het Minke die haar 2e doelpunt mocht noteren.

Na een voorzet van Kim rondde zij de bal buiten het bereik van de keeper prachtig af (2-2). Vanaf dat moment was het kans op kans voor Winsum. In de 6e minuut was het Lois die net overschoot. Een minuut later was het Annie die een schot op het doel loste, de keepster had de bal niet klem waardoor Chantal oog in oog kwam te staan met de keepster maar werd de inzet alsnog gered. Ook het schot van Jolien even later werd door de keepster naast gewerkt. De druk nam toe en een minuut later was daar dan loon naar werken. Een voorzet van Minke werd door Thirza bij de 2e paal binnen gekopt (2-3).  Malyn had de 2e helft als keepster maar weinig te doen en hoefde alleen maar een paar keer de bal rond te spelen. Na 10 minuten werd er gewisseld door Erwin en kwamen Anouk en Ciska erin voor Lois en Nina. Winsum bleef druk uit oefenen op het doel van Blauw Geel maar moest wachten tot de 27e minuut. Vanuit een vrije bal die werd genomen door Jolien kon Minke haar 3e doelpunt scoren (2-4). Tijd voor Erwin om ook de laatste 2 wissels in te brengen, Chantal en Kim werden vervangen door Jasmin en Iris. Minke, door de dames uitgeroepen tot speelster van de dag, kreeg nog een paar prachtige kansen om de score uit te breiden. Maar toch was het onze eigen Wesley Sneider (20 cm) Anouk die de eindscore noteerde. Een voorzet van Minke werd door Anouk tegen het net aan gekopt in de 40e minuut (2-5). Dit was dan ook de eindstand en zo zetten de dames een goed resultaat neer in deze bekerronde.

Volgende week spelen we thuis om 15.00 uur tegen 1e klasser IJFC uit IJsselstein op ons nieuwe sportcomplex in Winsum. Jullie zijn allemaal welkom natuurlijk maar denk om de 1,5 meter en volg de richtlijn van vv Winsum. Blijf gezond en hopelijk tot volgende week.

Opstelling: Malyn, Yvonne, Annie, Nina (Anouk), Kim (Iris), Berber, Jolien, Thirza, Lois (Ciska), Minke en Chantal (Jasmin).

Jopie