Zaterdag 5 september, de 2e bekerronde voor de dames van Winsum tegen de 1e klasser IJFC uit IJsselstein. IJFC had vorige week gelijk gespeeld tegen Topklasser Saestum. Bij winst voor de dames van Winsum was een ronde verder dus een feit, maar dat liep heel anders. Waar de dames vorige week nog een partij voetbal lieten zien waarbij goed werd gevoetbald en gestreden werd voor elke bal, was daar deze week niets van terug te zien. Vanaf de 1e minuut was het IJFC dat de toon zette en de druk flink opvoerde. En deze druk konden de 11 basisspeelster van Winsum niet aan. Want binnen een kwartier was het 0-4 voor IJFC dat door simpel voetbal en een slecht verdedigend Winsum heel makkelijk kon scoren. Winsum kon het spel van vorige week niet laten zien en bleef maar achteruitlopen. Voor rust scoorde IJFC nog 2 keer waardoor de ruststand op 0-6 kwam te staan. In de 40e minuut moest ook nog Berber het veld verlaten vanwege een enkel blessure. Ze werd vervangen door Jolien. Erwin besloot in de rust nog niet te wisselen maar liet de wissels wel warmlopen.

De 2e helft verliep niet veel anders; IJFC was de voetballende ploeg deze middag. Na 10 minuten bracht Erwin de 3 wissels in. Yvonne, Minke en Ciska werden gewisseld voor Lois, Annie en Demi. Helaas was het toch weer IJFC dat scoorde, in de 14e minuut werd het 0-7 en nog geen 5 minuten later was daar ook de 0-8. Toch kwam Winsum af en toe in de buurt van het doel van IJFC maar daar bleef het ook wel bij. Na 90 minuten was het voor de scheidsrechter dan ook wel genoeg en konden de dames van IJFC met een 0-8 terugkeren naar IJsselstein. Voor Erwin de taak om de puntjes nog meer op de i te krijgen de komende week. Maandag hadden we daar al aan kunnen beginnen met een oefenwedstrijd uit tegen Groen-Geel in Groningen, alleen kan Groen-Geel geen team samenstellen en gaat het oefenpotje niet door. Volgende week zaterdag spelen de dames om 15.00 uur weer thuis voor de 3e ronde tegen topklasser Saestum.

Jullie zijn allemaal welkom natuurlijk maar denk om de 1,5 meter en volg de richtlijnen van vv Winsum. Blijf gezond en hopelijk tot volgende week.

Opstelling: Malyn, Yvonne (Annie), Nina, Kim, Iris, Berber (Jolien), Thirza, Jasmin, Ciska (Lois), Minke (Demi) en Chantal.

Jopie