Zaterdag 12 september, de 3e en laatste bekerronde voor de dames van Winsum tegen de topklasser Saestum uit Zeist. Saestum had vorige week nog met dubbele cijfers, 17-0, gewonnen van Blauw-Geel uit Ede. Dus voor de dames was het vandaag de taak om de score zo beperkt mogelijk te houden. Want winst, dat wisten we van tevoren eigenlijk al wel, dat zou er niet in zitten. Met een paar veranderingen in de basis 11 van Erwin werd er om 15.00 uur afgetrapt op het Geert Reinders sportpark in Winsum. Vanaf het begin kon je al duidelijk zien dat de dames uit Zeist goed op elkaar waren ingespeeld en dat ze 2 klassen hoger spelen dan Winsum. Ze konden elkaar goed vinden en de balsnelheid was hoog. Toch kon Winsum aardig tegenstand bieden en werden de linies klein gehouden. Toch was het na 4 minuten al 0-1 voor Saestum. Maar Winsum trok even aan en in de 7e minuut was het Anouk die de gelijkmaker maakte. Het eerste doelpunt in 4 jaar tegen een topklasser.  Ondanks dat Saestum bleef aandringen op het doel van Malyn bleef de stand lang 1-1. Erwin had gekozen voor een ijzersterke verdediging met veel ervaring en strijdlust. En deze hielden samen met de keeper het doel verder leeg tot aan de 43e minuut. Toen kwamen de dames uit Zeist toch weer langs zij en brachten de ruststand op 1-2. In de rust wisselde Erwin de zieke Minke voor Demi en probeerden de dames nog langer stand te houden en misschien toch te zorgen voor een stunt. Maar je kon zien dat de dames van Winsum in de 1e helft al heel wat hadden gegeven want de 2e helft kwamen de dames haast niet over de middenlijn en was het Saestum die bleef aandringen. En in een paar minuten was het 1-7. Erwin ging na ruim 20 minuten wisselen Indy en Anouk werden eruit gehaald en Nina en Lois kwamen ervoor in de plaats. Het laatste kwartier mocht ook Iris nog invallen voor de helemaal leeg gespeelde Sabine. Toch konden de dames niet voorkomen dat Saestum uiteindelijk de eindscore van 1-9 op het bord zette. Gelukkig waren het geen dubbele cijfers geworden zoals vorige week bij Blauw-Geel. Dus uiteindelijk waren de dames best blij met dit resultaat maar nog meer met het feit dat er meer voetbal inzat dan vorige week. Dit geef weer moed en kracht voor volgende week wanneer de competitie begint. We spelen dan uit om 14.30 uur tegen Helpman uit Haren die weer terug gekeerd is naar de 1e klasse. Dus ook dan zijn jullie weer welkom om ons aan te moedigen. Maandag speelt het team nog een oefenwedstrijd om 20.30 uur in Lewenborg tegen VVK VR1.

Jullie zijn allemaal welkom natuurlijk maar denk om de 1,5 meter en volg de richtlijnen. Blijf gezond en hopelijk tot volgende week.

Opstelling: Malyn, Yvonne, Annie, Kim, Indy (Nina), Sabine (Iris), Jolien, Thirza, Anouk (Lois), Minke (Demi) en Chantal.

Joopie