Zaterdag 26 september was het de eerste thuiswedstrijd voor de dames van vv Winsum en wel tegen De Weide uit Hoogeveen, dat vorig jaar nog de ranglijst sloot. Voor hen dus de taak om zich dit seizoen beter op de kaart te zetten. Vorige week werd er niet gespeeld door de Weide vanwege privéomstandigheden bij het team, dus voor hen was dit de eerste competitiewedstrijd.

Om 15.05 werd er afgetrapt op het hoofdveld van vv Winsum. Winsum moest het doen zonder Berber en Annie, daarvoor was Danielle gevraagd om de 2e helft aan te sluiten bij de eerste selectie. Vanaf het begin kon je zien dat de Weide niet bang was om te voetballen en aardig de druk op de verdediging van Winsum zette. Deze wisten daar dan ook niet altijd goed mee om te gaan. Misschien kwam dat ook wel omdat op het laatste moment besloten werd om in de uit shirts te spelen. Het uit-tenue van De Weide is namelijk wit en dik leek te veel op het thuis-tenue van Winsum.

Het beide kanten op en er waren kansen voor beide teams. Er werd af en toe slordig gevoetbald en zo kwamen er gevaarlijke kansen voor De Weide. Winsum kwam er echter af en toe wel mooi uit met prachtige combinaties maar moest wachten tot de 39e minuut. Demi was degene die de score opende. De keeper van De Weide kwam uit en Demi ving de bal op en schoot met links richting doel. De bal werd van richting veranderd en ging erin (1-0). Hierna kwam de wedstrijd 10 minuten stil te liggen doordat een speelster van De Weide last kreeg van een soort hyperventilatie. Na deze 10 minuten was het De Weide dat de stand gelijktrok. Na een voorzet werd de bal eenvoudig ingetikt (1-1). Dit was ook de ruststand.

Na ruim een kwartier rust werd er begonnen aan de 2e helft en deze was nog maar een paar minuten oud toen Chantal vanuit een corner van Minke de bal net binnen kon tikken. Je kon zien dat de rust en woorden van Erwin de dames goed hadden gedaan want ze begonnen beter aan de 2e helft. Na een kwartier wisselde Erwin Chantal voor Anouk om wat verse kracht in het veld te zetten. Toch kwam De Weide na 20 minuten weer op gelijke hoogte door een missertje in de verdediging. Winsum ging echter niet bij de pakken neerzitten en pakte de draad al snel weer op. Nina kwam in het veld voor de goed spelende Sabine die het veld moest verlaten vanwege een blessure. In de 78e minuut was het Anouk die de stand op 3-2 zette. Een voorzet van Indy werd net gemist door Minke maar Anouk stond daar nog achter die de bal in de rechterhoek kon schieten (3-2). Twee minuten later was het weer de topscoorder van Winsum, Anouk, die de eindstand uiteindelijk noteerde. Met een prachtig afstandsschot veraste ze de keepster van De Weide en schoot de bal over haar heen (4-2). Vijf minuten voor het einde mocht ook Danielle nog haar debuut maken in de eerste selectie. Ze kwam erin voor Minke die veel werk had verricht deze middag. Na 47 minuten in de 2e helft vond de scheidsrechter het genoeg en was de eerste thuiswedstrijd omgezet in winst. 6 punten uit 2 wedstrijden en nu medekoploper samen met Epe en Klarenbeek. De laatste genoemde, Klarenbeek, komt volgende week naar Winsum. Dus gelijk een topwedstrijd. Klarenbeek is een team dat zeker gaat meedoen voor het kampioenschap, dus dat kan een mooie wedstrijd worden; aanvang is 15.00 uur.

Jullie zijn allemaal welkom natuurlijk, maar denk om de 1,5 meter en volg de richtlijnen. Blijf gezond en hopelijk tot volgende week. Ook kunnen jullie de dames weer sponsoren door middel van een vast bedrag voor het seizoen of voor €0,50 (of meer mag ook) per doelpunt. De formulieren hiervoor kunnen jullie bij de dames aanvragen of mailen dat je ons wilt sponsoren naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opstelling: Vorige week was ik haar vergeten erbij te zetten maar bij deze: Jasmin, Malyn, Yvonne, Sabine (Nina), Kim,  Jolien, Thirza, Indy, Chantal (Anouk), Minke (Danielle) en Demi.

Joopie