Afgelopen zaterdag werd er in Winsum wel gevoetbald maar door de aangescherpte regels met betrekking tot Covid-19 zonder publiek. Het bestuur en een aantal vrijwilligers hielden hier toezicht op en gelukkig hield iedereen er rekening mee en konden de mensen in oranje rustig en zonder ingrijpen aanwezig zijn.

Erwin moest het deze middag zonder Berber en Chantal doen. Beide zijn geblesseerd en hopelijk zullen ze snel weer aansluiten bij de smalle selectie van de vrouwen. Gelukkig was Rolinda bereid gevonden om aan te sluiten bij de 1e selectie, zodat we toch 3 frisse wissels op de bank hadden zitten. Om 15.00uur werd er afgetrapt en werd al snel duidelijk dat Klarenbeek direct druk wou zetten op de verdediging van Winsum. Na 3 minuten was het dan ook al 0-1. Gelukkig voor Winsum werden alle kansen van Klarenbeek niet omgezet in doelpunten anders werd het wel heel moeilijk en een doelpuntenfestijn. Er werd niet alert gereageerd bij Winsum en Winsum stond af en toe gewoon te kijken naar wat er zou gebeuren na balverlies. Er werd traag gevoetbald, ballen die zomaar naar voren werden geschoten, passes die niet aankwamen. Klarenbeek, 1 van de kanshebbers op de titel, ging hier goed mee om en bleef naar voren druk zetten. In de 16e minuut was het dan 0-2. Toch kwam Winsum er af en toe toch uit en kreeg de kans om een keer op doel te schieten. Tot meer dan dat kwamen we niet. Na een half uur spelen stond de 0-3 op het bord. Vanuit een corner kon Klarenbeek de bal simpel inkoppen. Op slag van rust kwam ook nog de 0-4 op het scorebordje te staan. Door weer geen druk uit te oefenen op de bal kon Klarenbeek de bal over de keeper in het doel schieten. Voor Erwin de taak om in de rust de kopjes dezelfde richting op te krijgen en te zorgen dat de 2e helft voor ons zou worden. En dat gebeurde dan ook. Winsum begon ongewijzigd aan de 2e helft en begon vanaf de aftrap beter te voetballen. Klarenbeek kwam eraf en toe nog wel uit maar werd niet meer zo gevaarlijk als in de 1e helft. Winsum daarentegen kwam steeds beter in de wedstrijd; er werd steeds meer gevoetbald en gecombineerd waardoor Winsum af en toe ook dicht bij het doel van Klarenbeek kwam. Na 10 minuten kwam de 1e wissel erin bij Winsum. Sabine werd gewisseld voor Annie. 10 minuten later bracht Erwin ook de andere 2 wissels in Jasmin kwam erin voor Jolien en de debuterende Rolinda kwam in de plaats voor Minke. Hoewel Klarenbeek de 1e helft 4 maal had gescoord deden ze dat in de 2e helft niet meer. Wel was het Winsum dat de 0 van het scorebord af haalde. Met nog een kleine 10 minuten op het scorebord was het Demi Ludema die de eer redde voor Winsum. Door een fout dit keer in de verdediging van Klarenbeek kon Demi de bal oppikken en schoot deze in de verre hoek. Hiermee kwam de stand op 1-4 wat ook de eindstand werd. Hopen dat de dames moed hebben geput uit de 2e helft waarin ze voetbal hebben laten zien waarmee elke tegenstander moeite zal hebben. Volgende week wacht ons de uitwedstrijd tegen AZSV uit Aalten. Een ploeg die ook mee gaat draaien bovenin. Dus de volgende uitdaging staat voor de deur. Aanvang van deze wedstrijd is 15.00 uur en zal te volgen zijn via het twitter account van @vvwinsumvr1.

Blijf gezond en hopelijk tot volgende keer. Ook kunnen jullie de dames weer sponsoren door middel van een vast bedrag voor het seizoen of voor € 0,50 (of meer mag ook) per doelpunt. De formulieren hiervoor kunnen jullie bij de dames aanvragen of mailen dat je ons wilt sponsoren naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opstelling: Malyn, Yvonne, Sabine (Annie), Nina, Kim, Jolien (jasmin), Thirza, Indy, Anouk, Minke (Rolinda) en Demi.

Joopie