Zaterdag 4 september 2021, eindelijk mocht het weer. Na bijna een jaar geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld, was vandaag de 1e bekerwedstrijd uit tegen vv Helpman. Dit jaar geen verre wedstrijden voor de beker maar gewoon regionaal. Helaas wel 2 teams in de poule die ook in de competitie bij ons inzitten maar dat mag de pret niet drukken. We mogen weer en we hopen op een lang seizoen.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt aan de Esserberg in Haren met twee nieuwe spelers vergeleken met het vorig seizoen. Janine Dijkema overgekomen van Middelstum. En een oude bekende, Willisa Scholtens, die dit seizoen weer onder de lat staat bij de VR1. Voor Winsum een geluk zodat we geen keepersprobleem hebben dit seizoen na het stoppen van Malyn, die een transfer maakte naar VKK. Ook namen we dit seizoen afscheid van Minke Lalkens die een stap hoger wou spelen en nu uitkomt voor de VR1 van TKB uit Groningen. Ook op staf niveau heeft er een verschuiving plaats gevonden. Halverwege het seizoen stapte Erwin Molog op en na een aantal maanden werd er gelukkig een nieuwe trainer gevonden in de vorm van Wiebrand Top. We hopen dit seizoen weer bij de top 5 te eindigen en aan Wiebrand de taak om dit te verwezenlijken.

Maar goed nu de wedstrijd, onder mooie weersomstandigheden werd er afgetrapt om 14:30. Langs de lijn was er genoeg support aanwezig om zowel de dames van Helpman als die van Winsum aan te moedigen. Helaas was het veld niet in optimale vorm maar dat mocht de pret niet drukken. De dames van Winsum moesten wel even wennen aan het spelen op gras en hadden even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. In de 13e minuut was het dan ook Helpman dat het eerste gevaar leverde door de bal op de lat te schieten. Vanaf dat moment leek het of de dames van Winsum wakker schrokken en kregen ze wat meer grip op de wedstrijd. In de 20e minuut was het Lois die de eerste kans kreeg maar helaas was haar schot niet hard genoeg. Het hard werken werd toch beloont in de 39e minuut. Na een prachtig combinatiespel tussen Yvonne, Jolien en Lois, kon deze laatste de bal hard tegen het net schieten; 0-1. Dit werd ook de ruststand.

In de rust wisselde Wiebrand Berber voor Nina om wat andere creatie in het spel te krijgen. Direct na rust was Winsum gelijk weer gevaarlijk. Thirza kopte de bal in de 1e minuut van de 2e helft op de lat na een hoekschop. Na 8 minuten wisselde Wiebrand opnieuw en kwam Linda erin voor Janine. Winsum was nu veel vaker op de helft van Helpman te vinden maar toch kwam de thuisploeg er af en toe gevaarlijk uit. Gelukkig werd dit dan keurig opgevangen door de verdediging. In de 17e minuut was het Chantal die gevaarlijk werd voor het doel, maar haar inzet ging net naast. Na 20 minuten kwam de laatste wissel, Anouk mocht de laatste 25 minuten haar kunsten nog even vertonen in plaats van Jasmin. Nog maar 6 minuten in het veld en daar was de eerste kans al voor Anouk maar helaas ging de bal net over. Toch kreeg Helpman ook nog een grote kans om de score weer gelijk te treken. In de 37e minuut werd er op het doel van Willisa geschoten maar deze zag de bal net over gaan. Een minuut later werd er toch gescoord en wel door Winsum. Na een prachtige steekpass kwam Lois alleen voor de keeper te staan en met een ouderwetse punter schoot ze de bal langs de keeper; 0-2. Twee minuten later was het weer Lois die de wedstrijd besliste. Na een prachtige pass van Anouk schoot ze de bal tegen het net en zette de einduitslag op het scorebord; 0-3.

Een mooie uitslag en een mooi begin van een hopelijk lang seizoen.

Volgende week spelen we de 2e bekerwedstrijd thuis om 15.00 tegen TKB en u bent natuurlijk welkom.

Ook kunnen jullie de dames weer sponsoren door middel van een vast bedrag voor het seizoen of voor €0,50 (of meer mag ook) per doelpunt. De formulieren hiervoor kunnen jullie bij de dames aanvragen of mailen dat je ons wilt sponsoren naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opstelling: Willisa, Yvonne, Annie, Berber (Nina), Kim, Jolien, Jasmin (Anouk), Thirza, Janine (Linda), Chantal en Lois.