Zaterdag 11 september stond de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen hoofdklasser The Knickerbokers (TKB) uit Groningen. De ploeg waar Minke Lalkens, oud-speler van Winsum, nu haar minuten maakt. Om 15.00 uur werd er afgetrapt op het Geert Reinders sportpark in Winsum. Vanaf het begin was er bij de dames van Winsum niet de juiste scherpte en zo was het na 8 minuten al 0-1 voor TKB. Het duurde 20 minuten voordat Winsum wat grip kreeg op de wedstijd en dit leverde een paar kansjes op voor het doel van TKB. In de 35e minuut werd dat eindelijk beloont en scoorde Chantal de gelijkmaker. Het leek erop dat we gingen rusten met een 1-1 op het scorebord maar helaas was het toch TKB dat vlak voor rust de 1-2 noteerde.

In de rust werd Yvonne gewisseld voor Indy. En na de rust leek het dat Winsum de goede weg in wou slaan en begon sterk met de 2e helft. Toch was het TKB dat in de 52e minuut de 1-3 noteerde. Na 10 minuten spelen in de 2e helft kwam Jasmin erin voor Sabine. Er werd wat geschoven achterin qua positie en waarschijnlijk was dit moeilijk in te passen voor de dames want binnen 3 minuten werd het 1-5 voor TKB. Zo mooi als het vorige week ging, zo stroef ging het vandaag. Maar goed zulke momenten horen er ook bij en daar kun je alleen maar weer van leren. In de 27e minuut werd het nog erger want TKB scoorde ook de 1-6. Vervolgens werd Anouk gewisseld voor Lychenne, die ook al 90 minuten had gespeeld bij VR2. In de 35e minuut was het Lois die de eindscore noteerde en de 2-6 maakte. Een vertekend beeld deze middag want het was niet zo dat TKB nou zoveel beter was dan wij, alleen lieten wij ons te gemakkelijk de kaas van het brood eten. Deze week opnieuw opladen en volgende week vlammen op Corpus tegen Oranje Nassau VR2 om 12.30 uur.

Ook kunnen jullie de dames nog steeds sponsoren door middel van een vast bedrag voor het seizoen of voor €0,50 (of meer mag ook) per doelpunt. Spreek daarvoor een van de dames aan of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opstelling: Anna, Sabine (Jasmin), Yvonne (Indy), Annie, Nina, Kim, Jolien, Anouk (Lychenne), Thirza, Chantal en Lois.