Zaterdag 1 oktober gaat de boeken in als ‘ervan leren, snel vergeten en weer doorrr’.

Vandaag was het zo’n dag dat niks liep, er maar een paar kansjes werden gecreëerd en dat er vooral tegen zichzelf werd gevoetbald. Zonder Wiebrand werd er met een ouwe garde koers gezet richting Koekange. Het duo Neil en Johnny was de aangewezen staf om de dames deze middag te begeleiden. Ook kon niet worden beschikt over Anouk en Annie (vakantie) en Kim (blessure). Maar gelukkig is er een brede selectie en waren Jasmin, Iris en Lychenne mee gereisd naar Drenthe.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt. De 1e helft was qua procenten balbezit wel voor Winsum maar toch werden er maar weinig kansen gecreëerd. In de 23e minuut is het Jolien die de bal voorgeeft, de bal komt bij Thirza en die legt breed op Indy die een schot op doel plaatst. Helaas belandt de bal in het zijnet. In de 29e minuut krijgt Winsum een strafschop tegen, Yvonne trekt een doorgebroken speler neer in het strafschopgebied en krijgt hiervoor ook een gele kaart. Vitesse krijgt de kans om de score open te breken maar wij hebben een penalty killer in het doel. Misschien dat de bal ook niet goed werd ingeschoten maar Willisa had de bal klem. Dus de beginstand van 0-0 bleef staan. In de 38e minuut is er een vrije bal buiten de 16 meter van Vitesse, Jolien neemt deze en Linda kopt de bal net niet hard genoeg op het doel waardoor de bal simpel opgevangen kan worden. Een minuut later is het Vitesse dat gevaarlijk wordt. Een schot op doel kan net genoeg door Willisa veranderd worden in een corner. In de 41e minuut is het de keeper van Vitesse die redding moet brengen na een schot van Thirza. Het leek erop dat beide teams met een 0-0 de rust in gingen maar toch was het Vitesse dat daar anders over dacht. Op slag van rust maakt Vitesse de 1-0 na een verdedigingsfout bij Winsum. In eerste instantie is het Willisa die nog redding brengt maar vervolgens wordt de bal toch het doel ingewerkt.

De 2e helft wordt door beide teams ongewijzigd begonnen en het was Vitesse dat het roer volledig in handen had. In de 55e minuut scoorden zij de 2-0, ook hier zag het er bij Winsum niet goed uit qua verdediging. In de 58e minuut was er de 1e wissel bij Winsum. Lychenne komt erin voor Nina en 4 minuten later wordt ook Sabine gewisseld voor Iris. Winsum begon steeds meer tegen zichzelf te voetballen en was af en toe te vinden op de helft van de tegenstander. In de 67e minuut wordt ook Linda gewisseld voor Jasmin waardoor Neil niet meer over wissels beschikte. Winsum moest het vanaf de 77e minuut met 10 man doen, Yvonne maakte een trappende beweging en kreeg van de jonge scheidsrechter direct rood. Met 10 man werd het nog moeilijker om nog een positieve draai aan de wedstrijd te geven. De wedstrijd werd dan ook definitief in het slot gegooid door Vitesse in de 85e minuut en zij maakten er 3-0 van, wat ook de eindstand werd.

Iedereen wist dat het geen goeie wedstrijd was en dat bijna iedereen onder de maat had gevoetbald, er was maar 1 iemand die misschien een ruim voldoende zou hebben en dat was de keeper van Winsum. Maar ja je wint met z’n allen en verliest met z’n allen, dus ook vandaag. Volgende week wacht weer een nieuwe uitdaging en gaan we naar het Friese St. Annaparochie, een week de tijd om weer opnieuw op te laden. De wedstrijd begint om 15.30 uur en is weer te volgen via het twitter kanaal van VR1.

Opstelling: Willisa, Sabine (Iris), Indy, Yvonne, Jolien, Thirza, Berber, Linda (Jasmin), Chantal, Nina (Lychenne) en Lois.

Jopie (met dank aan Kim voor het notuleren)