Zaterdag 30 oktober, begin van de wintertijd en dus het einde van de zomer, was er op deze druilige dag de mogelijkheid om weer aansluiting te vinden met de top in de eerste klas. Maar dan moest er wel worden gewonnen van Be Quick uit Zwolle dat met 1 punt meer boven Winsum stond. Even na 15.00 uur werd er afgetrapt in Winsum. Afgelopen week was er goed getraind en met goede moed begonnen we ook aan de wedstrijd. Wiebrand kon beschikken over een fitte selectie. De eerste kans was echter voor Be Quick na 10 minuten. Door een foutje achterin was het voor Winsum een geluk dat het schot van Be Quick over ging. In de 31e minuut was het weer Be Quick dat een opgelegde kans kreeg om de 0-1 in te schieten. Winsum liet veel ruimte achter de linies vrij waardoor Be Quick er af en toe gevaarlijk uit kon komen. En dat resulteerde erin dat Be Quick in de 32e minuut op een 0-1 kwam. Weer liepen ze door de verdediging heen en konden de bal voor geven. Annie probeerde de bal nog weg te werken maar kreeg de bal verkeerd op de voet waardoor ze Willisa verschalkte en de bal in eigen doel werkte. Toch kwam er vlak voor rust nog een kans voor Winsum. Een vrije bal van Jolien werd voor het doel gebracht en Anouk kon net niet genoeg haar voet er onder krijgen waardoor de bal naast ging. In de rust wisselde Wiebrand Nina voor Berber. Winsum begon iets sterker aan de 2e helft en in de 51e minuut kon Jolien vanuit een vrije bal proberen om de gelijkmaker te maken. Echter haar schot beland op de lat. In de 57e minuut moest Winsum een domper incasseren. Thirza Leistra die nog geen minuut heeft gemist in het eerste dit seizoen moest met een knieblessure het veld verlaten en zal 4-6 weken zijn uitgeschakeld. Voor haar kwam Dena Uiterwijk erin die na 2 jaar hard te hebben gewerkt eindelijk minuten mocht maken in het eerste. Winsum leek iets ontdaan door de blessure van Thirza want 2 minuten later was het Be Quick dat heel makkelijk de 0-2 kon inschieten. In de 67e minuut kwam ook de laatste wissel erin bij Winsum Lois ging eruit en Lychenne speelde de laatste minuten voor haar. Winsum kwam toch weer terug in de wedstrijd en kwam steeds wat vaker in de 16 van Be Quick. In de 74e minuut was het weer Annie die scoorde maar nu gelukkig voor Winsum en bracht de stand terug naar 1-2. Het was Indy die het doelpunt inzette met een dieptepass op Chantal. Deze geeft de bal voor waaruit Annie op een prachtige manier de bal hoog in het doel schiet. De spanning was terug en misschien was er nog een kans op gelijkspel. En dat gebeurde bijna in de 88e minuut. Een vrije bal wordt genomen door Jolien op Annie, deze gooit de bal voor op Indy deze raakt de bal aan en de keeper kan door middel van een sliding ervoor zorgen dat de bal naast gaat. De resterende minuten werd er niet meer gescoord en weer laat Winsum punten liggen. In plaats van aan te sluiten zakt Winsum steeds verder naar beneden. Bij Winsum voetballen we één helft goed en de andere matig, we moet zorgen dat we 90 minuten collectief gaan voetballen. En dat wij het vanaf het begin de tegenstander moeilijk gaan maken, want om te zeggen dat de tegenstanders die we tot toe hebben gehad echt beter waren dan ons is niet waar. Op naar volgende week tegen Oranje Nassau VR2 dat lekker meedraait bovenin. Dus voor ons weer een grote uitdaging. Aanvang is 12.30 uur.

Opstelling: Willisa, Sabine, Indy, Jolien, Thirza (Dena), Linda, Chantal, Anouk, Lois (Lychenne), Nina (Berber) en Annie.

Jopie (met dank aan Kim voor het notuleren)