Zaterdag 6 november, voor de dames een vroege uitwedstrijd tegen ON uit Groningen. Om 12.30 uur werd er afgetrapt aan de Kooiweg in Groningen. Wiebrand kon helaas niet beschikken over Thirza (blessure) en Sabine (vakantie op het zonnige Curaçao) maar gelukkig hebben we een brede selectie en kon Wiebrand gewoon beschikken over 14 speelsters. Afgelopen week was er fanatiek getraind en je kon tijdens de warming-up zien dat de dames er zin in hadden. Om 12.30 werd er afgetrapt en werd er vanaf begin druk gezet op de tegenstander. Toch was het de tegenstander die na 2 minuten de eerste kans kreeg en ook gelijk scoorde. Een schot van 20 m verdween over Willisa heen het doel in: 1-0. De dames gingen echter niet bij de pakken neer zitten en begonnen gelijk weer druk uit te oefenen op de defensie van ON. Toch was het geluk niet aan de zijde van Winsum want in de 11e minuut was daar de 2e kans voor ON. Een schot van afstand waarbij Willisa net de handen niet tegen de bal kon krijgen verdween weer tegen het net: 2-0. Een minuut later kreeg Winsum de kans om de aansluitingstreffer te maken. Een vrije trap op 25 m wordt door Jolien op Anouk gespeeld die de bal net over de kruising kopt. Winsum bleef voetballen en er stond vandaag echt weer een team die voor elkaar door het vuur ging. Het ontbrak bij Winsum gewoon aan het stukje geluk wat vaker voorkomt als je in de onderste regionen speelt. In de 21e minuut was er een prachtige aanval van Winsum, een prachtige dieptebal van Jasmin wordt op Anouk gespeeld, deze kan opstomen richting de 16 meter, daar speelt ze de bal op de jarige Annie die vervolgens de bal terug legt op Berber. Deze schiet de bal heerlijk richting het doel van ON alleen daalt hij net niet genoeg en beland op de kruising. Toch wordt even later het harde werken van Winsum beloont. Weer een prachtige dieptebal van Jasmin komt precies op maat aan bij Anouk die op de keeper kan aflopen en de bal onder de keeper kan doorschuiven: 2-1. Dit was tevens de ruststand. In de rust werd er niet gewisseld bij Winsum en zo kwam het met dezelfde 11 het veld weer op. Winsum begon sterk aan de 2e helft. In de 50e minuut gaat Anouk op snelheid langs de verdediging en legt de bal terug op Chantal die de bal net over het doel schiet. De druk nam steeds meer toe op de defensie van ON. In de 56e minuut werd er voor het eerst gewisseld bij Winsum, Chantal eruit en Lychenne speelde voor haar verder. Doordat de dames van Winsum alles gaven deze middag kwam natuurlijk de vermoeidheid er wel in. Daardoor kwam er voor On steeds meer ruimte en werden ze sterker aan de bal. In de 73e minuut werd de leeg gespeelde Berber vervangen door Kim. Tot de 85e minuut kon Winsum nog aardig standhouden maar helaas werd er toen balverlies geleden op de 16 meter en kwam ON 1-op-1 op Willisa af, deze kon de bal in eerste instantie nog keren maar de rebound werd ingeschoten: 3-1. Twee minuten later was daar dan ook de 4-1 voor ON. Weer was het ON dat door de verdediging heen kon lopen en simpel de bal langs de sluitpost van Winsum kon schieten. In de 90e minuut moest Wiebrand ook de laatste wissel nog inzetten. Ook Anouk was helemaal leeg gespeeld en werd vervangen voor Linda. Vanwege alle blessures werd er 5 minuten extra bijgeteld. En in die 5 minuten werd er nog 2 keer gescoord. In de 92e minuut belandde een schot van ON in de kruising en kwamen ze op 5-1. In de allerlaatste minuut was het jarige jet Annie die de eindstand op 5-2 zette.

Helaas is de uitslag een feit, 5-2, maar qua inzet van de dames had een punt meer recht gedaan. Vandaag stond er weer een team op het veld dat voor elkaar werkte en er werd goed gevoetbald. Volgende week wacht ons een bekerwedstrijd uit tegen Pesse en hopen we dat we de weg hebben gevonden met elkaar en gaan we verder werken aan een mooi seizoen.

Opstelling: Willisa, Indy, Jolien, Yvonne, Jasmin, Chantal (Lychenne), Anouk (Linda), Lois, Nina, Berber (Kim) en Annie.

Jopie (met dank aan Thirza voor het notuleren)