Vandaag 13 november stond er een bekerwedstrijd op het programma uit tegen 3e klasser SV Pesse. Wiebrand kon helaas niet beschikken over een aantal speelsters: Sabine (vakantie), Kim (weekendje weg), Thirza (geblesseerd), Lois (geblesseerd) en Jasmin (geblesseerd). Toch had hij nog 2 verse wissels op de bank, Dena en Janine. Om 14:30 werd er afgetrapt aan De Marke in Pesse. Voor beide teams was het wat aftasten de eerste minuten, toch was het Winsum dat als eerste gevaarlijk werd. In de 8e minuut was het Lychenne die de bal kon onderscheppen en richting doel kon lopen. Maar op randje 16 werd ze onderuitgehaald door een speelster van Pesse die daarvoor geel kreeg. De vrije trap werd genomen door Jolien en belandde net naast het doel. 9 minuten later was het wel raak voor Winsum. Een diepe bal werd op Lychenne geschoten die de bal net langs de keeper voor het doel kon schieten waar Anouk de bal makkelijk tegen het net kon schieten: 0-1. Twee minuten later was het weer Winsum dat gevaarlijk werd. Chantal ging op solo tour en schoot de bal richting de verre hoek, maar deze kon gekeerd worden door een van de beste speelster van Pesse namelijk de keepster. Af en toe kwam Pesse er ook gevaarlijk uit omdat er toch nog te veel ruimtes werden weggegeven, maar gelukkig konden de dames van Pesse deze kansen niet omzetten in een doelpunt. In de 24e minuut was het wel Winsum dat de 0-2 noteerde. Een vrije bal van Jolien belandde in het doelgebied en kon een bal zijn voor de keeper. Echter deze had de bal niet klem waardoor de doorlopende Annie alert was en de bal met haar lichaam het doel in werkte. In de 27e minuut moest de verdediging van Winsum aan de bak. Een breedte bal werd onderschept door de spits van Pesse die 1-op-1 kwam te staan met Willisa. Gelukkig kon zij samen met Yvonne het gevaar weren waardoor het 0-2 bleef. Toch kwam Pesse in de 31e minuut langszij. De bal werd door Willisa ingeleverd bij de tegenstander die de bal voorzet en bij de tweede paal heel makkelijk kon worden ingetikt: 1-2. Vlak voor rust kreeg Winsum nog een dot van een kans, Chantal stuurde met een steekbal Anouk weg die de bal in de korte hoek schoot, maar daar was de keeper van Pesse weer die deze bal kon weren. Zo bleef de score staan tot aan de rust.

In de rust werd Indy gewisseld voor Janine. De 2e helft begon Winsum wat sterker dan de eerste helft en dat leverde gelijk al een kans op in de 47e minuut voor Anouk die de bal net naast schoot. Maar ook Pesse was wat feller uit de kleedkamer gekomen en zo werden er door beide teams wat schoten op de keepers gelost maar leverde het verder geen gevaar op. Winsum kreeg steeds meer grip op de wedstrijd maar toch was het Pesse dat de grootste kans nog kreeg in de 2e helft. In de 69e minuut kwam uit een hoekschop de bal voor de spits van Pesse en deze schoot de bal op de binnenkant van de paal. Een minuut later kreeg Pesse nog een vrije trap op de 16 meter maar deze werd 4 meter naast geschoten. In de 81e minuut werd Berber nog vervangen voor Dena maar kwam er verder geen verandering meer in de score die op het bord stond. Hierdoor wint Winsum en zijn ze een ronde verder in de beker. Ook was deze overwinning weer een heerlijk gevoel en nemen we dit mee naar volgende week waar we thuis spelen om 14:00 uur tegen Helpman VR1. Helaas zal dit zonder publiek zijn maar u kunt het scoreverloop van de wedstrijd volgen via het Twitter-kanaal van Winsum en van de VR1.

Opstelling: Willisa, Indy (Janine), Iris, Jolien, Yvonne, Chantal, Lychenne, Anouk, Nina, Berber (Dena) en Annie.

Jopie (met dank aan Thirza voor het notuleren)