Na bijna 3 maanden, vanwege Corona, mochten de dames eindelijk weer starten met de competitie. Na een korte voorbereiding met 2 oefenwedstrijden was daar weer de realiteit. Met nagenoeg een volledige selectie. Jolien was vanwege een positieve test afwezig en Nina genoot van een vakantie. Gelukkig was Thirza weer terug van een blessure. Om 15.00 uur werd er afgetrapt op veld 2 en de weersomstandigheden waren koud en winderig.

Winsum begon sterk en in de 2e minuut was er de eerste kans voor Lychenne die een vrije schietkans kreeg maar helaas de bal naast zag gaan. Toch was ze in de 12e minuut wel trefzeker. Ze werd diep weggestuurd en komt 1-op-1 te staan met de keeper van Klarenbeek en schoot de bal beheerst langs de sluitpost. Toch was het spel bij Winsum af en toe wat slordig wat zorgde voor de 1-1 in de 19e minuut. Een verkeerde terugspeelbal belandde bij de tegenstander en die kon de bal langs Willisa schieten. Toch kreeg Winsum ook wel kansen. In de 28e minuut was het Anouk die de bal op de paal schoot. Zo kreeg Winsum toch nog wel meer kansen en zelfs 1-op-1 situaties. De grensrechter stak echter tot tweemaal toe de vlag omhoog voor buitenspel terwijl dat absoluut niet het geval was. Maar ja, dat is het spel en de scheidsrechter neemt die actie dan over wat logisch is natuurlijk. Maar goed als je kansen krijgt moet je af en toe ook het geluk hebben dat ze wel tegen het net vliegen. En zoals zo vaak; je creëert kansen en maakt ze niet, dan doet de tegenstander dat wel. In de 31e minuut kreeg Klarenbeek een hoekschop, de bal werd niet goed weggewerkt en bleef liggen. Klarenbeek was degene die er goed mee omging en de bal achter Willisa schoot. In de 6e minuut van de blessuretijd was het weer Klarenbeek dat scoort. De aanvallers kunnen zo doorlopen en scoren de 1-3. En na dat doelpunt vond de scheidsrechter dat het tijd was om naar binnen te gaan om aan de thee te gaan.

In de 2e helft moest Winsum tegen de harde wind in voetballen en dat viel niet mee. Klarenbeek begon scherp aan de 2e helft en was in de 49e minuut alweer trefzeker en zette de 1-4 op het scorebord. Winsum had het moeilijk in het begin van de 2e helft om over de middenlijn te komen. Daardoor werden ze vaker teruggedrongen en werd Klarenbeek steeds gevaarlijker. In de 56e minuut was het dan alweer raak. Een mooi uitgespeelde kans werd goed afgemaakt door de spits van Klarenbeek. Winsum kwam er daarna wat meer uit en werd af en toe toch nog gevaarlijk. In de 61e minuut werd er gewisseld door Wiebrand. Sabine en Iris kwamen erin voor Annie en Kim. Toch werd er aan de stand niks gewijzigd alleen nog aan de opstelling. In de 90e minuut werd Anouk nog gewisseld voor Dena die nog een behoorlijke kans kreeg om de stand nog te veranderen maar helaas werd de bal geblokt en belandde naast de goal. Na 93 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en floot hij af. Nu hebben we eerst een week rust en dan vervolgen we onze competitie uit tegen Epe op 5 maart.

 

Opstelling: Willisa, Indy, Yvonne, Jasmin, Berber, Thirza, Chantal, Lychenne, Anouk (Dena), Kim (Sabine) en Annie (Iris).

 

Jopie